Fostii sefi ai Minei Petrila chemati din nou la barã

Fostii sei ai Minei Petrila, judecati pentru tragedia din 15 noiembrie 2008, dau din nou ochii cu magistratii de la Tribunalul Gorj, unde vineri este programat un nou termen de judecatã.

Instanta le-a respins cererea de restituire a cauzei la procuror pentru refacerea urmãrii penale, solicitare formulatã de apãrãtorii inculpatilor, iar procesul continuã la Tribunalul Gorj, unde dosarul a ajuns dupã casarea primei sentinte. Nici cererea de recuzare a instantei formulatã de avocatul lui Gheorghe Rosu si Dan Stefan Ungur nu a fost aprobatã, instanta stabilind cã aceasta este neîntemeiatã.

Dosarul privind accidentul colectiv de muncã de la Mina Petrila, se aflã în faza de rejudecare. În luna mai a acestui an, magistratii de la Curtea de Apel Craiova, instantã care a judecat recursurile declarate atât de inculpati, cât si de victime sau rudele acestora, a decis casarea sentintei pronuntate de Judecãtoria Târgu Jiu si mentinutã de Tribunalul Gorj si a decis sã trimitã cauza pentru rejudecarea apelului la Tribunalul Gorj.

La instanta de fond, fostul director al EM Petrila, Aurelian Necula, a fost condamnat la sapte ani si sase luni de închisoare, Gheorghe Rosu, fost inginer-sef responsabil cu securitatea si sãnãtatea în muncã, a fost condamnat la sase ani si sase luni de închisoare, iar Dan Ungur, fost sef al sectorului aeraj si sef al statiei de salvare minierã, la sase ani si sase luni de închisoare.

Cei trei au fost învinovãtiti de ucidere din culpã, vãtãmare corporalã din culpã si de infractiuni privind nerespectarea mãsurilor de protectie a muncii în cazul accidentului colectiv de muncã în care si-au pierdut viata 13 mineri si salvatori.

Carmen Cosman

4 comentarii la „Fostii sefi ai Minei Petrila chemati din nou la barã

 • 19 octombrie 2012 la 19:03
  Permalink

  la 14 morti in 2008 au gasit trei vinovati mari si lati iar acum la un mort tot la petrila onor itm gaseste 14 vinovatii nu care cumva sa plateasca ala care stie toata lumea ca e vinovat

 • 20 octombrie 2012 la 11:24
  Permalink

  intr adevar cel putin ciudate aceste cercetari ale itm dar daca vrei sa ti pastrezi scaunul de sef la itm apele se mai limpezesc

 • 20 octombrie 2012 la 14:39
  Permalink

  oare pe aceasta matusalemica sefa a itm nu se gindeste nimeni sa o inlocuiasca pare uzata atit moral cit si profesional

 • 20 octombrie 2012 la 17:46
  Permalink

  parea mea ca minele astea polueaza distrug oameni si importul de carbune este mai ieftin pe tona decat sa extragi ai tona, doar sefi au salari in rest greu

Comentariile sunt închise.