Apelul unui director de școală din Petroșani a avut efect imediat și foști elevi ai Școlii nr 7 au donat dispozitive de pe care actualii să învețe. Este un gest ce i-a impresionat pe cei de la școală, dar care spun că mai au nevoie de astfel de gesturi.

Vasile Pop, directorul Școlii nr 7 din Petroșani a făcut un apel public pe o rețea de socializare și a cerut sprijin pentru a putea să desfășoare activitatea în on –line. Vorbim despre copiii dintr-o zonă mărginașă a orașului, care nu au posibilitatea de a participa la lecțiile on-line, iar primii care au venit sunt foști elevi ai acestei școli.
„Am făcut un apel către cei care pot să ajute copiii, pentru că sunt mulți. Aduc și cadrele didactice, Unii au adus laptopuri, alții telefoane. Deși am avut temeri legate de modalitatea prin care vor răspunde concetățenii, în momentul când am făcut apelul pe facebook, ne-au răspuns prompt, organizații din Cluj, București, iar acum avem promisiuni. Dar cea mai mare supriză a fost că, abia am anunțat și un fost elev, Dragoș Stancu, deja a venit vineri și ne-a adus un telefon performant, apoi Adrian Oaidă, Eugen Iancu din București și Ramona Câmpeanu din Cluj”, a spus Vasile Pop, director Școala nr 7 Petroșani.
Școala s-a organizat în două ture, așa încât să poată intra dimineața frații mai mici de pe telefonul de acasă și, după amaiză, frații mai mari.
Dar tot ar mai fi nevoie de alte dispozitive.
„Mai avem nevoie de aproximativ 120 de dispozitive, nu neapărat doar tablete, telefoane sau laptopuri, pentru că am accesat deja tot ce puteam accesa. Am depus două proiecte pentru dotare, am făcut cererile necesare și urmează să primim și prin Inspectoratul Școlar dispozitive, dar, din păcate, procedurile de achiziție, sau de jurizare a proiectelor cer timp și noi acum suntem on-line”, a mai spus directorul școlii. Din această săptămână, timp de o lună de zile cel puțin, școlile din România sunt în on-line, însă, cel mai mult au de suferit cei care nu au astfel de dispozitive. Așa că dacă aveți un telefon, o tabletă, un laptop, ori un calculator, și nu vă mai trebuie, îl puteți dona unui copil. Situația este valabilă în toate școlile.
Diana Mitrache