Fostã elevã a Colegiului National „Mihai Eminescu” Petrosani, la o competitie internationalã

 

Tânãra face parte din echipa EFdeN si participã la cea mai importantã competitie internationalã de case solare, ce are loc în aceastã perioadã în Dubai.
România concureazã alãturi de alte 14 echipe din 11 tãri si patru continente, printre care se numãrã Olanda, SUA, Australia si tãri din Orientul Mijlociu. Silvana-Maria Rãdulescu este absolventã a Colegiului National „Mihai Eminescu” Petrosani,  profilul Matematicã-Informaticã si studentã la Facultatea de Arhitecturã  din cadrul Universitãtii de Arhitecturã si Urbanism  „Ion Mincu” din Bucuresti.
În echipa EFdeN este membru al departamentului de Arhitecturã.  Competitia la care participã tânãra presupune proiectarea si construirea unor case solare, inteligente si prietenoase cu mediul, care sã se adapteze conditiilor climatice din Orientul Mijlociu.  Echipa EFdeN, formatã din 33 de studenti de la patru  universitãti, a asamblat  prototipul EFdeN Signature în Dubai, fiind printre primele echipe care au finalizat casa în etapa premergãtoare  competitiei.  Solar Decathlon este cea mai importantã competitie de locuinte sustenabile din lume si a luat nastere în 2002, în Statele Unite ale Americii. Membrii echipei sunt studenti de la Universitatea Tehnicã de Constructii Bucuresti, Universitatea de Arhitecturã si Urbanism „Ion Mincu“, Universitatea Politehnicã Bucuresti si Universitatea Bucuresti.
Maximilian GÂNJU