Focare în azilele din Valea Jiului

După azilul din Cartierul Aeroport de la Petroșani și cel de la Dărănești face acum obiectul unei anchete a DSP Hunedoara. Mai mulți bătrâni sunt infectați, dar și personal din cadrul căminului.  Iar la Lupeni un alt azil are un focar cu 63 de oameni infectați.

DSP a demarat vineri dimineață o anchetă la azilul din Cartierul Dărănești. Și aici sunt mai mulți bătrâni cărora li s-au prelevat probe pentru a depista infecția cu noul coronavirus. Acțiunea vine după ce, la celălalt azil, care este deservit de aceeași fundație, focarul a fost stins recent. „Din informațiile pe care le deținem, Asociația Bunicii Văii Jiului ar trebui să ne comunice rezultatele testelor, care s-au făcut marți. Atunci vom putea identifica acolo focarul. Perosnalul nostru este acolo de vineri dimineață, pentru aface o anchetă preliminară”, a spus Delia Bâda, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.
Potrivit inspectorilor DSP Hunedoara, la Lupeni, la azilul de bătrâni care poartă numele Asociația Misionar Umanitară Glasul penticostal mai este un alt focar. Acolo sunt 63 de persoane, din rândul bătrânilor și al angajaților.

Diana Mitrache