Focar de pestă porcină la Livadia

Cel puțin 20 de porci au fost uciși și îngropați, după ce în satul Livadia a fost descoperit un focar de pestă porcină. Este singurul din județ, iar autoritățile au luat toate măsurile pentru evitarea propagării epidemiei.

Potrivit DSVSA și Instituției Prefectului de Hunedoara, focarul a fost descoperit într-o crescătorie, după ce mai mulți porci de acolo au murit. Așa că, imediat, a fost convocat comitetul pentru situații de urgență. „Avem un focar de pestă confirmat în comuna Baru Mare, satul Livadia la o persoană fizică autorizată. Acolo s-au deplasat cei de la DSVSA,
constituind un grup de lucru cu medicii veterinari. S-a constatat că există în jur de 20 de porci în gospodăria respectivă, din care
13 erau morți la momentul în care au ajuns autoritățile, 7 a
trebuit să fie eutanasiați și toate animalele au fost îngropate
conform legislației, într-un loc autorizat de către cei de la Mediu”, a declarat Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.
Comitetul local de combatere a bolilor a luat acum toate măsurile pentru a evita propagarea epidemiei.
285 de focare de pestă porcină africană au apărut în crescătoriile din Europa, de la începutul anului şi numărul de cazuri numărate până la 1 septembrie este de aproape 71.000.
Diana Mitrache