Final de an la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică

Studenții de la facultatea la care au fost cei mai mulți absolvenți au participat a festivitatea de final. Șef de promoție este Bogdan Eduard Zamfir, iar rectorul Universității, a folosit acest prilej pentru a rememora același
eveniment, dar acum 44 de ani.

Cei mai mulți studenți sunt, în generația de acum, la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică, ei fiind dintre cei care au parcurs doi ani în plină pandemie. Șeful de promoție, însă, a spus că pandemia i-a învățat să devină competitivi, indiferent de piedici.
„Este o luptă cu tine însuți, pe care am învățat să o câștig, cu ajutorul profesorilor. Este și o responsabilitate de viitor. A fost dificil, mai ales în pandemie, dar ne-au susținut și profesorii și noi, între noi, așa că am depășit și această barieră”, a spus Bogdan Eduard Zamfir, șeful de promoție al Facultății de MIE, specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini.
Decanul facultății, a punctat, la rândul său, ce au însemnat piedicile impuse de pandemie, pentru studenții de aici.
„E o generație care a trecut printr-o perioadă destul de grea. Au prins doi ani de pandemie, doi ani în care școala s-a desfășurat on-line, cu un volum de muncă mai aglomerat. Studenții au avut posibilitatea, însă, să colaboreze cu noi și în afara programului. A fost solicitant, dar ne-am revăzut apoi în amfiteatre și la laboratoare. Asta, pentru că inginerii au nevoie de laboratoare cu prezență fizică”, a adăugat conf univ dr ing Ilie Uțu, decanul Facultății de Mașini și Instalații Electromecanice.
Rectorul, însă, a vrut să le spună studenților absolvenți că această facultate este una ce a scos mii de ingineri, unul dintre ei fiind chiar domnia sa.
„E facultatea la care predau, dar și facultatea pe care am absolvit-o acum peste 40 de ani. Mă gândesc, însă, mereu la asta, iar azi o să le spun și lor cum am văzut eu studenția acum 44 de ani și cred eu că o văd și ei acum. E o facultate la care sunt cei mai mulți studenți, una cu specializările de anvangardă, alături de celelalte două, dar cu specializări care vor arăta mereu că absolvenții noștri sunt și bine pregătiți în meserii de viitor. Și nu spun doar de specializările în calculatoare, sau automoatică, ci mă refer la: energetică, la ingineria transporturilor și traficului, dar și la ingineria în domeniul acumulatorilor pentru autovehicule și chiar la ingineria medicală”, a precizat prof univ dr ing Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Aceasta este promoția care a dat inginerii cei mai mulți din Universitatea din Pertroșani. Festivitatea a avut loc în Aula Universității de la Petroșani, iar alături de absolvenți s-au aflat profesorii și, mai ales părinții și prietenii lor.
Diana Mitrache