[ Fetiță băgată în spital de tată ]

M icuța a avut nevoie de aproape trei săptămâni de spitalizare și îngrijiri medicale în urma rănilor suferite. Agresorul în vârstă de 43 de ani, din Aninoasa, este chiar tatăl copilei.

A fost acuzat și trimis în judecată pentru infracțiunea de violență în familie, dar a scăpat de pedeapsă. Putea ajunge în pușcărie dacă organele de cercetare penală se autosesizau în acest caz. Practic polițiștii și procurorii care au anchetat cazul l-au scăpat pe individ de pedeapsă.
”S-a reținut că la data de 20.07.2021, în jurul orelor 18:30, aflându-se în locuința sa din Aninoasa, pe fondul unui conflict conjugal,
inculpatul a aruncat cu o bucată dintr-o coadă de mătură din lemn în direcția persoanei vătămate, fiica acestuia în vârstă de 1 an și 3 luni, acțiune în urma căreia persoana vătămată a suferit leziuni ce au necesitat 20 de zile de îngrijiri medicale”, se arată în dosar. În fața magistraților Judecătoriei Petroșani, tatăl agresor a susținut că dorește să-și crească copiii împreună cu mama lor, dar și că recunoaște și regretă fapta comisă. Tot în fața magistraților, mama copilei a dat o declarație în care a arătat că s-a împăcat cu partenerul ei și că își retrage plângerea pentru infracțiunea de violență în familie. Instanța de judecată a subliniat faptul că ”organele de urmărire penală aveau obligația să se sesizeze din oficiu cu privire la fapta constatată prin procesul verbal de constatare a infracțiunii din data de 20.07.2021. (…) Conform textului de lege invocat, pentru persoana vătămată lipsită de capacitate de exercițiu, plângerea se face de reprezentantul legal, iar în cazul în care făptuitorul este persoana care reprezintă legal sau încuviințează actele persoanei vătămate, sesizarea organelor de urmărire penală se face din oficiu. Textul de lege nu distinge în sensul în care sesizarea faptei din oficiu de către organele de urmărire penală reprezintă o facultate în situația în care, pentru persoana vătămată, reprezentarea ar putea fi asigurată de o altă persoană îndreptățită conform legii”. În aceste condiții, Judecătoria Petroșani a încetat procesul penal și l-a pus pe tatăl agresor în libertate.