Festivaluri și concursuri la Straja

În fiecare week-end, la Straja sunt așteptați mii de turiști. Vin la distracție și întreceri, iar din luna februarie, până spre finalul lunii martie, vor fi multe concursuri și festivaluri. Nu vor lipsi oamenii de zăpadă, veteranii și, desigur, sărbătoarea lui Ballo.

Straja a ajuns polul distracției la munte și turiștii sunt așteptați în fiecare final de săptămână cu tot mai multe întreceri. Pe schiuri, ori cu sania, sau la festivalul oamenilor de zăpadă, vor fi încurajați să câștige premii și medalii. „În fiecare week-end vom avea câte o competiție. Sâmbătă va fi prima competiție, organizată de un supermarket și dedicată zilei Sfântului Valentin, pe pârtia Ballo. În data de 19 februarie va fi festivalul oamenilor de zăpadă, în data de 26, Cupa Ballo, în data de 5 martie, cupa Fisher, în 12, Cupa Veteranilor. În 19 martie va fi Cupa Comexim, iar în 16 -17 martie, Cupa Școlii Sportive Petroșani, iar în 27 martie vom încheia cu Campionatul Național la copii, unde sunt așteptați peste 300 de copii din toată țara”, a precizat Emil Părău, organizator de concursuri.
Mii de oameni urcă la fiecare final de săptămână la Straja și, tocmai pentru ei, cei de aici s-au gândit să organizeze competiții. Mulți învață să schieze în taberele de aici, iar apoi devin campioni la aceste întreceri.
Diana Mitrache