Fără lapte și corn în școlile din Hunedoara

N ici un elev din județul Hunedoara nu a primit lapte și corn de la începutul anului 2022. Nu vor primi nici săptămâna aceasta, deoarece este o decizie luată de Consiliul Județean Hunedoara, pentru că structura anului școlar s-a modificat din mers.

După o săptămână de la începerea școlii, niciun elev nu a primit obișnuitul pachet laptele și cornul. Este o decizie a Consiliului Județean Hunedoara, spun cei de la Inspectoratul Școlar de la noi, care au primit o circulară prin care au fost informați că doar din data de 17 ianuarie se va relua acest obicei. Deci, nici săptămâna viitoare nu va fi posibila alocarea pachetului. „Consiliul Județean primește subvenții, bani de la Ministerul Agriculturii, pentru subvenționarea programului Laptele și Cornul. Conform programei școlare,semestrul II începe în data de 17 ianuarie, fiindcă prima săptămână este din semestrul I al anului 2021, și a fost prelungit, cu o săptămână, în 2022 și nu avem finanțarea necesară. Noi vom da exact cum spune legea și pentru perioada pentru care avem finanțarea”, a spus Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.
Așadar schimbarea peste noapte a structurii noului an școlar și recupererea săptămânii în care elevii de gimnaziu au stat forțat în vacanță, îi lasă acum fără lapte și corn, până la data la care începea oficial noul semestru școlar.
Diana Mitrache