Familia va fi celebratã la Petrosani

Familia va fi celebratã la Petrosani. Importanta familiei este definitorie pentru orice comunitate, iar autoritãtile locale de la Petrosani pun în prim plan acest aspect.
Astfel, 23 de cupluri care au împlinit 50 de ani de cãsnicie  si 4 care au împlinit 60 de ani de cãsnicie vor fi premiate de Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosani.
Ziua Internationalã a Familiei a fost proclamatã de Adunarea Generalã a Organizatiei Natiunilor Unite în 20 septembrie 1993, ca eveniment cu datã fixã pe mai a fiecãrui an si reflectã importanta pe care comunitatea internationalã o acordã familiilor.
“Scopul acestei zile este de a promova si de pãstra valorile cultural, morale si traditionale ale comunitãtii noastre. Anii trecuti, actiunile dedicate acestei zile au vizat revigorarea dialogului dintre membrii familiilor sãrbãtorite, dialoguri între cupluri care au petrecut împreunã cel putin 50 de ani, în scopul de a ne ajuta pe noi, generatiile mai tinere, sã comunicãm mai bine, pentru a evita problemele ce pot conduce la destrãmarea familiei”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. |
Municipiul Petrosani  sãrbãtoreste Ziua Familiei, instituitã prin HCL nr. 58/2012, în urma discutiilor purtate în cadrul Forumului Pro Urbis, care, printre membrii sãi, numãrã persoane din mai multe domenii de activitate din Petrosani si din partea autoritãtii locale.
Cosmin BACIU