Dosarul în care s-a solicitat falimentul societãtii de termoficare din Petrosani a fost amânat.
Sãptãmâna viitoare, judecãtorii ar putea decide soarta SC Termoficare SA. Termenul a fost fixat pentru data de 20 septembrie. Termocentrala Paroseni a fost unul dintre creditorii care a solicitat instantei declararea falimentului societãtii de termoficare.
“Societatea a înregistrat la 31.12.2017 pierderi aferente  exercitiului încheiat în sumã de 2.631.020 lei si pierderi din anii precedenti în sumã de 63.373.035 lei în total pierdere cumulatã în valoare absolutã de 66.004.055 lei. Aceste pierderi provin din activitatea de exploatare”, aratã raportul societãtii de termoficare Oficialii societãtii de termoficare aratã si care sunt motivele care au dus la  acumularea pierderilor de ordin financiar.
“Starea termicã necorespunzãtoare a retelelor de distributie de la punctele termice pânã la blocurile de locuinte, care au o vechime de peste 40 de ani, care prezintã un grad avansat de uzurã fizicã, generând o pierdere ridicatã prin radiatie sI implicit interventii la acestea datorate spãrturilor frecvente care apar în timpul exploatãrii. (…) Furturi în perioada de iarnã de agent termic din instalatiile de încãlzire”, mai aratã raportul. Societatea de termoficare din Petrosani are datorii de peste 60 de milioane de lei cãtre Complexul Energetic Hunedoara. Din cele 60.979.993 lei, societatea  datoreazã suma de 37.737.013 pentru agentul termic livrat de cãtre CEH, iar alte 23.242.980 sunt penalitãtile aplicate.
Monika BACIU