Facturi mai mici la gunoi, discutii cu primarii

Primarii din Valea Jiului au refuzat sã achite, în primã instantã, facturile emise de firma care a câstigat licitatia pentru colectarea deseurilor din aceastã parte a judetului Hunedoara.

Au fost mai multe runde de discutii si reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara vorbesc despre noi întâlniri ce trebuie sã clarifice odatã pentru totdeauna cât va costa aceastã activitate.
„Dupã 20 mai, conducerea Supercom (n.r. firma de salubritate din Valea Jiului) se va întâlni cu fiecare primar în parte, pentru a discuta exact ceea ce se va întâmpla în continuare. Supercom, însã, nu poate cere mai multi bani decât cei 149 de lei cu care a venit în ofertã, pentru tona de deseuri”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara. Mai mult, facturile recalculate au fost mult mai mici, chiar dacã initial au refuzat sã le achite, lucru ce a generat mai multe runde de întâlniri pe aceastã temã.
„În mare parte, primãriile au plãtit facturile, fiindcã au fost refãcute. Facturile care au venit la primãrii sunt mai mici decât cele pe care le plãteau pânã la aparitia operatorului Supercom”, a mai spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara. În luna februarie, imediat ce firma a emis primele facturi, toti primarii din Valea Jiului le-au refuzat. Edilii au cerut o întrevedere cu reprezentantii firmei si cu cei din conducerea Consiliului Judetean Hunedoara pentru a lãmuri situatia. Asta, dupã ce firma Supercom cerea revizuirea contractului, pentru cã a dus la Bârcea Mare o cantitate mai micã decât jumãtate din cea preconizatã initial. Situatia nu a fost transatã nici acum, iar primarii si reprezentantii Consiliului Judetean continuã sã cearã întâlniri pe aceastã temã, iar pretul pe care populatia îl plãteste a crescut.
Diana Mitrache