Extinderea retelei de distributie a gazelor pentru Cimpa, Jiet, Rãscoala si Tirici

În cursul anului trecut, primarul orasului Petrila, Vasile Jurca, a început demersurile pentru extinderea retelei de distributie a gazelor naturale pentru alimentarea localitãtilor apartinãtoare: Cimpa, Jiet, Rãscoala si Tirici.
Pentru acest lucru au fost transmise cãtre societatea de distributie gaze naturale DELGAZ GRID solicitãri în ceea ce priveste studiul tehnico-economic (STE) în vederea initierii demersurilor pentru extinderea zonei concesionate a serviciului de distributie a gazelor naturale pentru cele patru localitãti rurale apartinãtoare.
”Informãm locuitorii din Cimpa, Jiet, Rãscoala si Tirici cã am început, încã din vara anului  trecut, sã facem demersuri pentru extinderea retelelor de alimentare cu gaz înspre aceste localitãti. La momentul acesta am primit în prima fazã de la societatea DELGAZ GRID studiul tehnico-economic finalizat, acesta constând într-o evaluare estimativã a costurilor pentru extinderea retelelor de gaz. Voi propune în sedinta ordinarã a Consiliului Local de la sfârsitul lunii februarie aprobarea acestui studiu tehnico-economic si vom face demersuri în urmãtoarea perioadã pentru scoaterea la licitatie a proiectãrii, urmând apoi sã gãsim solutii pentru finantarea acestui proiect, fie din surse proprii din bugetul local, fie guvernamentale sau europene” – Primar, Vasile Jurca.
Din analiza indicatorilor cost-beneficiu a rezultat cã realizarea investitiei în localitãtile Cimpa, Jiet, Rãscoala si Tirici, apartinãtoare orasului Petrila, se poate efectua, din punctul de vedere al societãtii de distributie, prin cofinantare, rezultând o valoare totalã estimatã de aproape 9.260.000 lei din care, contributia orasului Petrila (cotã-parte din investitie îi revine UAT Petrila) este de 8.740.000 lei iar cea a societãtii DELGAZ GRID (cotã-parte din investitie care îi revine operatorului) este de 520.000 lei, preturi fãrã TVA.

Un comentariu la „Extinderea retelei de distributie a gazelor pentru Cimpa, Jiet, Rãscoala si Tirici

  • 26 februarie 2020 la 09:36
    Permalink

    na poftim domnu ritzi deci se poate sa duci gazul pe coclauri la vecini si la noi nu se poate pe cateva strazi care sunt neasfaltate [cogalniceanu jiului sarmisegetuza muresan etc] halal administratie sper sa l vad iar pe domnul pascu inainte de alegeri pe la noi pe aceste strazi venind cu ciugu-lugu iar

Comentariile sunt închise.