Explozia la Carei expertizată de cercetătorii de la INCD INSEMEX Petroșani

O echipă de specialiști de la INCD INSEMEX Petroșani a plecat joi dimineață, la Carei. Duminica trecută, a avut loc o puternică explozie într-un bloc de locuințe, în urma căreia 11 oameni au fost răniți. Trei sunt în stare critică. Cercetătorii merg să stabilească acum cauzele deflagrației.

Echipa de la INCD INSEMEX Petroșani este formată, așa cum a declarat directorul institutului, Artur Găman, din 6 cercetători care au ca misiune să stabilească împrejurările în care s-a produs acolo explozia.
De precizat că duminică dimineață, într-un apartament situat la etajul al patrulea al unui bloc din Carei, s-a produs o explozie puternică. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie şi au anunţat că s-au
înregistrat 11 răniți, 3 fiind în stare gravă. Explozia a fost urmată de incendiu, iar deflagrația a spulberat o bună parte din etajul la care s-a produs.
Specialiștii d ela Petroșani au mers la fața locului pentru a ridica, împreună cu procurorii, probe și dovezi și pentru a stabili cauzele exploziei.
Diana Mitrache

Sursa foto https://www.satmareanul.net/