Cele douã tinere din Valea Jiului, trimise în judecatã pentru cã si-au ucis copiii la nastere, vor ajunge în fata completului Curtii de Apel Alba Iulia. Apelul n-a putut fi solutionat de magistrati pentru cã existau expertize medico-legale contradictorii sau incomplete.
În baza certificatelor legistilor, cele douã tinere din Valea Jiului au scãpat de închisoare la instanta de fond, însã procurorii au atacat sentintele si dosarele au ajuns pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia. Parchetul a invocat în cazul celor douã tinere, una din Lupeni si cealaltã din Petrosani, cã existã rapoarte de expertizã contradictorii.
Prin urmare au cerut ca Institutul National de Medicinã Legalã sau serviciile subordonate sã se pronunte cu privire la expertizele psihiatrice efectuate de inculpate. Concluziile legistilor au ajuns la magistratii Curtii de Apel Alba Iulia, iar verdictul medicilor este crucial pentru solutionarea dosarelor. Cele douã tinere, Arabela Saran si Simona Andreea Papp si-au ucis bebelusii imediat dupã ce au nãscut.
Maria Arabela Saran si-a aruncat nou-nãscutul la un tomberon de gunoi. Pruncul a avut parte de o moarte violentã, în conditiile în care a fost lãsat la o temperaturã de -15 grade Celsius, au stabilit legistii. Procesul a încetat în cazul ei pe motive medicale, însã solutia n-a fost definitivã. Simona Andreea Papp si-a sufocat pruncul imediat dupã nastere si i-a aruncat trupul în Jiul de Vest. Femeia a primit doi ani si jumãtate de închisoare cu suspendare dupã ce încadrarea juridicã a faptei a fost schimbatã din infractiunea de omor calificat comis asupra unui membru de familie în infractiunea de uciderea nou nãscutului sãvârsitã de cãtre mamã. Si în cazul ei procurorii au fãcut apel la solutia Tribunalului Hunedoara.
Maximilian Gânju