[ Experții INSEMEX pornesc expertiza la spitalul din Ploiești ]

O echipă de 5 specialiști de la Institutul Național de Cercetare INSEMEX Petroșani a plecat în cursul dimineții de joi la Ploiești.

Vor fi cei care, împreună cu procurorii vor face expertiza evenimentului în urma căruia, au murit doi oameni, internați pe secția de terapie intensivă. Acolo a izbucnit un incendiu, iar alți 16 pacienți au fost evacuați.
„Echipa de specialiști de la Petroșani a plecat la Ploiești, iar vineri dimineață încep cerce­ta­rea la fața locului. Este vorba despre prelevarea probelor și expertizarea acestora, în laboratoarele de la INSEMEX”,.a declarat Artur Găman, directorul general al INCD INSEMEX Petroșani.
La Spitalul Movila din Ploiești a izbucnit joi dimineața, puțin înainte de ora 5, un puternic incendiu, în care doi oameni și-au pierdut viața. Cercetătorii de la INSEMEX Petroșani au în lucru și expertizele de la Constanța, unde, tot pe secția de Terapie Intensivă au murit 7 oameni, în urma unui incendiu. Acolo a lucrat o echipă de 8 specialiști. De asemenea, cercetătorii de aici au în lucru și expertiza de la Petromidia, unde, în vară, o echipă condusă de cercetătorul Dan Pupăzan a expertizat evenimentul în urma căruia un om a murit ars și alți 5 au fost răniți. Mai mult, la INSEMEX au fost cercetate și evenimentele de la spitalele din Piatra Neamț sau Matei Balș, care deja sunt finalizate, iar în lucru este expertiza de la Azo Mureș.
Diana Mitrache