Examenul la limba românã, usor

Au iesit fericiti din sãlile de examen. Si cei de la uman si cei de la real au spus cã se asteptau ca subiectele sã fie de acest nivel si, cei mai multi, s-au declarat multumiti.
Elevii au avut de comentat arta poeticã în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga, pentru cei de la profilul uman, dar si poeziile lui Mihai Eminescu, ori  Tudor Arghezi. Asa cum era de asteptat, cei care s-au pregãtit au spus cã subiectele au fost usoare. Însã, elevii care au încercat sã meargã la noroc au iesit repede din sãlile de examen.
„Nu a fost greu. Dacã înveti, nu este greu. Am avut de ales între Eminescu si Tudor Arghezi. Am ales Eminescu – „Floare Albastrã”, a spus o absolventã din Lupeni. ” A fost usor. Zic cã iau 9. Am ales Luceafãrul, desigur”, a spus o altã absolventã.  ”Tot Luceafãrul am ales, dar a fost usor”, a completat si colega ei.  „Eu sunt de la profilul uman si am avut particularitãtile unui text poetic studiat, de Ion Barbu, sau Lucian Blaga. A fost simplu. Am ales Blaga, cã îmi place mai mult. Minim 8 iau. A fost accesibil”, a completat o colegã de a lor de la uman.
„Surprinzãtor de bine. Foarte usor. Mã asteptam la un subiect de acest gen. E acceptabil pentru profilul umanist. Am ales Lucian Blaga, „Eu nu strivesc corola de minuni a lumii”, o operã super-simplã pentru profilul nostru”, a spus un alt umanist. „A fost mai usor decât mã asteptam. Am nimerit lectia învãtatã. Am ales Riga Crypto si Lapona Enigel”, a conchis un alt absolvent.
Numãrul absolventilor înscrisi la examenul de Bacalaureat a fost de 2.800 în judetul Hunedoara. Luni a fost prima probã, marti este cea la limba maternã, miercuri la proba obligatorie a profilului si joi la cea la alegere. Rezultatele se vor afisa în 4 iulie, pânã la ora 12.00.
Diana Mitrache