Eveniment. SĂRBĂTOAREA FOTBALULUI HAȚEGAN

E chipa de fotbal Retezatul Hațeg a împlinit 75 de ani (1946-2021), moment marcat într-un mod festiv pe stadionul din localitate.
MAI ÎNTÂI, „ACTUALII”…
Festivitățile au început la ora 1000 fix, când arbitrul brașovean Andrei Urs a dat startul partidei dintre Retezatul Hațeg și C.S.Univ.Alba Iulia, vicecampioanele din sezonul trecut în Liga a IV-a Hunedoara respectiv Alba. Un meci echilibrat, 0-0 la pauză, 1-1 în final, oaspeții deschizând scorul prin D.Stanciu, apoi hațeganii egalând prin D.Pușcă. Retezatul Hațeg, antrenată de Baniel Bona, a început cu echipa: A.Tonca-Ardelean, Arcuși, Țuligă, Lupulescu-Pițigoi, Buzducea, D.Pușcă, Ionici-Tiric, Ov.Popesc. Au mai jucat: Pașca (portar),R.Popa, Demian, R.Marcu, Guță, Albu, T.Marcu, Păștilă, Paraschiv.
A urmat apoi un concurs cu premii pentru 12 spectatori care au tras un set de trei lovituri de la 11 m portarilor celor două echipe, după care a urmat festivitatea de premiere a celor peste 60 de foști jucători, antrenori, conducători, care au activat de-a lungul anilor pentru Retezatul Hațeg. Au vorbit Adrian Pușcaș, primarul orașului Hațeg și Cristian Petrean, președintele A.J.F.Hunedoara.
Participanții au primit o mapă cu diploma de excelență, o agendă,
un fanion și cartea „75 de ani de fotbal – Retezatul Hațeg”.

… APOI, VETERANII!
A urmat mult așteptatul meci de old-boys dintre Retezatul Hațeg și o selecționată a unor foști jucători din Ardeal (dar și F.C.Argeș), meci încheiat cu scorul 3-3. Cei prezenți i-au putut revedea pe gazon, mai cărunți și mai „rotunzi”, pe Clep, I.Toth, Dâlja, Mihăilescu, Bâhu, Doru Turcu, Cristi Sălășan, Gabi Iliescu, Stăncic Ștefoni, Nelu Gavriluți, Uțu Buzduga, Ticuță Moca, Ioan Constantin, Bebe Buzgar, D.Miclăuș, Trănoiu sau Gh.Munteanu, dar și pe Damian Militaru, a cărui începuturi în fotbal sunt legate de Retezatul Hațeg.
Nu putem să nu remarcăm implicarea , alături de Primărie și Consiliul Local Hațeg, a sponsorului principal al echipei, Solomon Buzducea, cu o contribuție substanțială în ceea ce privește reușita acțiunii aniversare a echipei de fotbal Retezatul Hațeg.

GENU TUȚU