Eusebiu Durbacă este începând de luni 6 noiembrie director general al Complexului Energetic Valea Jiului S.A. (CEVJ). Eusebiu Durbacă preia conducerea de la fostul director Cristian Roșu, a cărui mandat provizoriu încetează, cel care a condus societatea în perioada tranziției de la Complexul Energetic Hunedoara la Complexul Energetic Valea Jiului.
Cristian Roșu s-a implicat activ și a coordonat din partea societății procesul de dare în plată, preluarea în administrare a activelor funcționale, angajarea celor 2000 de angajați și obținerea noilor autorizații, licențe și avize de funcționare pentru CEVJ. Competența managerială a lui Cristian Roșu a fost vitală pentru asigurarea climatului de stabilitate socială și perspectivă de dezvoltare economică a CEVJ și a mineritului din Valea Jiului.
Decizia de numire a lui Eusebiu Durbacă la conducerea CEVJ a fost luată de Consiliul de Administrație al Complexului Energetic ”Valea Jiului” SA. Mandatul noului director este unul provizoriu de 5 luni, până la demararea procesului de selecție pe criteriile guvernanței corporative.
Potrivit unui comunicat de presă al CEVJ, Eusebiu Durbacă are o experiență deosebită în domeniul mineritului și o carieră de management impresionantă în cea mai mare exploatare minieră a societății Valea Jiului și a fost selectat, pe baza unui plan managerial și a CV-ului, pentru a prelua această poziție cheie în cadrul CEVJ.
În calitate de Director General, Eusebiu Durbacă va avea responsabilitatea de a asigura activitatea decizională cu privire la folosirea resurselor materiale, financiare, informaționale și umane ale CEVJ, în vederea realizării obiectivelor de punere în siguranță a minelor, neutralizarea huilei și identificarea de noi business-uri cu energie regenerabilă pentru societate.
“Cu o experiență de peste două decenii în domeniul mineritului și o carieră solidă în conducere, Eusebiu Durbacă este un lider recunoscut la nivel local, orientat către nevoile angajaților și abilități dovedite de gestionare a resurselor și echipelor. Domnul Durbacă a deținut anterior funcții de conducere în cadrul Exploatării Miniere Livezeni, unde și-a demonstrat abilitățile excepționale de manager. De asemenea, a ocupat funcția de Consilier al Directorului General al Societății Complexul Energetic Valea Jiului S.A., unde și-a adus contribuția valoroasă la dezvoltarea și îmbunătățirea activității companiei. Cu o educație solidă, inclusiv un masterat în Managementul Securității și Sănătății în Muncă și o licență în Inginerie Minieră, domnul Durbacă aduce expertiză tehnică și cunoștințe solide în domeniul industriei miniere”, arată comunicatul CEVJ.
Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Valea Jiului S.A. este convins că domnul Eusebiu Durbacă va continua să conducă compania cu succes și să contribuie la dezvoltarea și consolidarea acesteia în viitor.