Estul Sãlbatic a revenit în fortã

Cele douã localitãti din estul Vãii Jiului, Petrila si Petrosani, au fost recucerite de doi lideri politici cameleonici, primari în functie cu vechime considerabilã, care au alergat de la un partid la altul, ca la maraton, pentru a-si pãstra suprematia grupurilor de interese, grupuri care terorizeazã cele douã comunitãti. Demisiile în lant ale liberalilor înfrânti de noua structurã PNL+PDL sunt urmare a pactizãrii conducerii judetene a Noului PNL cu acesti politicieni veniti în partid peste noapte. Scopul – voturi cu orice pret… Redutele fragile sunt ca si cucerite!

La Petrila – unde consilieri precum Florin Turcas fac afaceri ilegale la vedere, clanuri de interese dominã orasul, iar mizeria inundã centrul urbei punând în pericol sãnãtatea cetãtenilor, iar solutiile nu existã, vina este aruncatã pe familiile defavorizate -, actualul primar si probabil viitor primar, Ilie Pãducel, PD, PSD, PDL, sustinãtor PPDD, PNL este acelasi de la revolutie încoace. Scandalurile din partidele prin care s-a perindat sunt de notorietate, iar acum a stârnit un altul fiind pus în fruntea Noului PNL. PNL Petrila, mereu în interimat, abia în 2013 a intrat în ”legalitate”, când au avut loc alegeri, lucru ce a dinamizat orasul, dar a si deranjat interesele majore. Ca urmare, echipa liberalã a fost împinsã afarã de PDL-isti cu ajutorul conducerii Noului PNL Hunedoara si mai sus… Costel Avram, cel care a pus Petrila pe harta liberalã, a demisionat si  clanurile orasului îsi freacã mâinile a izbândã.

La Petrosani, alte clanuri, cele ale primarului Tiberiu Iacob Ridzi, PDL, sustinãtor PPDD, membru UNPR, acum în Noul PNL, cel cunoscut ca protector al afaceristilor cu probleme serioase – unul dintre ei lãudându-se cã EL este cel care a inventat evaziunea fiscalã -, va fi din nou în fruntea municipiului desi renumele sãu este legat de scandaluri la nivel national. Cu toate acestea Noul PNL l-a pus în fruntea mesei  pentru cã are abilitatea de a face din orice îndatorire din fisa postului de primar o adevãratã victorie. Cetãtenii care nu stiu cum e cu manipularea si duplicitatea chiar cred cã primarul lor  le-a fãcut un mare favor când de fapt era o datorie.  Ca urmare, din organizatiile Noului PNL pleacã rând pe rând liberalii de dinainte de contopirea cu PDL. Câte sase, câte trei, câte unul…  Dupã demisia fostului presedinte PNL Petrila, Costel Avram, a urmat demisia fostului presedinte PNL Petrosani, fost  viceprimar al Petrosaniului, Dorina Nitã. Aceasta a confirmat cã a demisionat si va candida independent la functia de primar si consilier, la Petrosani. Initial se stia cã Dorina Nitã, conferentiar la Universitatea Petrosani, nici nu exista pe lista viitorilor consilieri ai Noului PNL, pentru ca ulterior sã aparã pe un loc neeligibil, pe primele locuri fiind mare înghesuialã de fosti PDL-isti.  În plus, stiindu-se faptul cã Tiberiu Iacob Ridzi nu iartã, i s-a ”reprosat” Dorinei Nitã cã, în calitatea sa de consilier municipal, nu a fost de acord, orbeste cum ar fi dorit noul ei sef de partid, cu proiectele de hotãrâri de consiliu local ale primarului pentru cã acestea nu erau în regulã. Cei care aleg sã pãrãseascã barca aglomeratã rãu de PDL-sti sunt de regulã liberali care au dus lupte grele în Valea Jiului, o zonã consideratã ”rosie”, pentru ca liberalismul sã intre pe usa din fatã. Acestia s-au trezit în prag de alegeri înlãturati, prin metode specifice, de aceiasi politicieni care ”domnesc” între Jiuri mandate dupã mandate si care au târât zona în scandaluri de interese.  În cele douã localitãti, numite si ”estul sãlbatic”, situatia, devenitã atipicã la un moment dat pentru  primari, a fost ”corectatã”, iar acestia si-au recucerit pozitiile… Nici alte organizatii ale Noului PNL din Valea Jiului nu se simt prea bine!

Ileana Firtulescu

10 comentarii la „Estul Sãlbatic a revenit în fortã

 • 21 aprilie 2016 la 08:20
  Permalink

  Traseistii tot traseisti raman, conteaza numai ciolanul pentru ei nu doctrina de partid, oanemii sau ideologii!!!

 • 21 aprilie 2016 la 10:04
  Permalink

  Scopul – voturi cu orice pret…

 • 21 aprilie 2016 la 10:09
  Permalink

  Acestia sunt niste traseisti care isi urmeaza interesele si nu le pasa de oamenii din jurul lor, genul asta de om nu o sa faca niciodata nimic constructiv, ci o sa faca cat mai multe gauri in bugetul local.

 • 21 aprilie 2016 la 11:38
  Permalink

  actualul primar…posibil si viitorul primar?? La ce se aude despre afacerile apropiatilor acestuia, eu sper ca cetatenii sa il schimbe!!!

 • 21 aprilie 2016 la 21:10
  Permalink

  Doar traseisti care alearga numai dupa avere fara sa le pese cat de cat de cetatenii care au atata incredere in ei. Niste nesimtiti care nu au ce cauta in functiile de primar.

 • 24 aprilie 2016 la 15:00
  Permalink

  Doar suntem in jungla ce mai ne ferim, aici „supravietuieste” cel ce ….. undeva.

 • 24 aprilie 2016 la 15:04
  Permalink

  chiar nu v,ati saturat sa tot furati chiar nu va mai ajunge

 • 25 aprilie 2016 la 21:09
  Permalink

  Voturi, voturi, cate mai vreti mai smenarilor, PNL- isti!

 • 26 aprilie 2016 la 10:48
  Permalink

  Estul salbatic plin cu animale de prada PNL-iste gata sa-si tradeze si parintii la nevoie numai sa ramana pe functi

 • 27 aprilie 2016 la 09:29
  Permalink

  Plimbaretul Paducel….,in petrila se inchid minele oare ii pasa????nu cred, este ocupat cu traseul politilc …oare a mai ramas vreun partid la care Paducel nu a fost membru????????/

Comentariile sunt închise.