Este nevoie de mineri la front. CEH se reorganizeazã

Fiecare dintre cele 4 unitãti miniere din Valea Jiului are nevoie de personal direct productiv. Sunt foarte multi mineri care au plecat din sistem si locurile rãmase goale au fost imediat ocupate cu cei care au rãmas, însã, asta nu înseamnã cã este suficient.
Administratorul special a discutat cu cei de la fiecare minã, a luat în calcul  problemele din subteran, pentru cã acum sunt unitãti miniere unde s-a sesizat foc si a fost nevoie de inertizarea spatiilor de exploatat, iar la Livezeni, vreo douã luni nu se va da productie, pentru cã va fi atacat un nou abataj. Angajãrile, însã, sunt iminente.
„Aceastã analizã am avut-o cu toate sucursalele. Am avut întâlniri cu fiecare conducere si cu sindicatele de acolo si a reiesit cã la cele 4 unitãti miniere este nevoie de personal, pentru cã, anul trecut au iesit foarte multi oameni la pensie si se simte aceastã lipsã de oameni si ar fi nevoie de angajãri”, a precizat Cristian Rosu, administrator special la CEH.
Complexul Energetic Hunedoara se aflã în procedura de insolventã, iar acolo, toate deciziile sunt luate de administratorul special si cel judiciar. Asa se face cã acum acestia cautã sã evalueze situatia, care nu este deloc una bunã. „Suntem în stadiul în care finalizãm inventarierea bunurilor pe care le detine CEH, dupã care va trebui sã trecem la stabilirea tabelului creditorilor, pe la finele lunii februarie”, mai afirmã Cristian Rosu.
Peste 400 de creditori au fost notificati sã îsi depunã declaratiile de creante. Acestia sunt în curs de verificare si, pânã pe 19 februarie trebuie întocmit tabloul preliminar cu creantele declarate, iar prima adunare a creditorilor va fi pe 25 februarie 2020. Datoriile Complexului Energetic Hunedoara ajung acum la peste 7 miliarde de lei
Diana Mitrache

8 Comments

  1. Sa se faca angajari de tineri la productie ! Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  2. Si ce daca datoriile CEH sunt peste 7 miliarde lei (RON) ?! Sa creasca la 70 miliarde lei (RON). Pentru ca se poate.

  3. Ba !! Io vin si lucru la voi, da sa mi dati 2000 euro salar. Am zis 2000 euro, nu 2000 lei ati priceput ?

  4. Da e bine sa se faca angajari. Dar sa nu scada nivelul, adica tot 500-1000 euro de persoana angajata, sa ajunga la toti. Mai trebuie schimbata masina, finalizata casa si vine si campania electorala cu ceva costuri in plus.

  5. Iaca p..a Marioara, 2-3 mii euro, sa se multumeasca cu cel mult 1000 euro pentru cei ce lucreaza in abataj, ceilalti la cel mult 5-6-7 euro…

  6. Dupa ce ati distrus mineritul acum veniti cu „ia gogoasa neamule”… Nu va e rusine la toti cei care ati fost la putere de 30 de ani incoace???

Comments are closed.