[ Este nevoie de donatori ] Campanie la centrele de transfuzie, de sărbători

C riza sanitară este completată de cea de sânge și sute de oameni au nevoie zilnic ca donatorii să nu uite de ei. Tocmai de aceea, la Centrul de Transfuzii din Deva a demarat campania „O faptă bună, în tolba lui Moș Crăciun”.

Pe tot cuprinsul județului nostru s-a dat start campaniei de donare de sânge, sub sloganul „O faptă bună în tolba lui Moș Crăciun”.
Donatorii sunt așteptați, zilnic intre orele 8,00 -12,00, la sediile din: Hunedoara, Deva, ori la Petroșani.
Dr. Hălmagi Victoria, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Deva spune că ar fi potrivit să începem Postul Crăciunului cu fapte bune, iar pentru asta, la centrul din Deva porțile sunt deschise și sambătă, 20. noiembrie, între orele 8,00 -13,00.
O picătură de sânge poate face diferența între viață și moarte, iar în județul Hunedoara se simte acut o lipsă de sânge în acest moment.
Statisticile relevă
faptul că, înainte de
pandemie, unul din trei români nu primea sânge atunci când avea nevoie. De atunci şi până acum situaţia s-a înrăutățit. Un studiu național arată că doar 4 din 10 români au donat sânge vreodată, iar majoritatea dintre ei au făcut-o pentru o persoană apropiată. În județul nostru donează 1,75% din populație, media națională fiind de 1,8%, în timp ce alte țări europene se situează între 4-10%.
Diana Mitrache