Epoca lui Nica s-a încheiat!

Petre Nica, cel care a condus lupta sindicalã în ultimul deceniu la minele din Valea Jiului, a plecat si nimeni nu a putut sã confirme nici pânã acum motivele. Sindicalistii rãmasi în urma lui spun cã au fost informati doar prieteneste despre motivele de ordin personal ale celui care a plecat peste noapte din sindicatul Muntele si cã acum continuã sã gãseascã modalitatea de aplicare a contractului colectiv de muncã.

Darius Câmpean, liderul de la mina Lupeni este acum presedintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH, iar principala problemã este legatã acum de modul în care decurge activitatea în minerit.

„Sunt niste probleme care implicã organizarea de licitatii si stim toti cum se organizeazã licitatiile în România Acestea, cu sigurantã, vor genera întârzieri. Vorbim aici despre tichetele de masã si transportul la si de la locul de muncã ”, a spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH. Darius Câmpean a fost cel care a sustinut cã, acum când se pune problema divizãrii CEH în mine si termocentrale, va cãuta sã introducã, pe programul de închidere minele care intrã în regres. Asta, pentru cã acum sunt diferente între minerii de la minele din cadrul Societãtii de Închideri de Mine si cei de la CEH. „În momentul în care, pe structura organizatoricã, o parte din mine, si spun cã acum mã feresc sã dau nume, pentru cã nu stiu exact, vor intra pe închidere, fiti siguri cã va fi urmãtorul pas renegocierea CCM, iar plãtie compensatorii sã fie egale cu cele ale celor de la SNIM”, a mai spus, la prima sa conferintã de presã, Darius Câmpean, noul presedinte al Sindicatului Muntele. Niciun miner sau lider de sindicat nu a plecat acum din sindicatul Muntele si Darius Cîmpean spune cã plecarea lui Petre Nica nu va genera un val de nemultumiri si nici retrageri din sindicatul reprezentativ.

Cât priveste reprezentativitatea, aceasta ar putea sã creascã la nivelul minerilor, dacã CEH se divizeazã în minerit si energie.

Diana Mitrache

12 comentarii la „Epoca lui Nica s-a încheiat!

 • 27 septembrie 2016 la 22:22
  Permalink

  sa plece pensionabili ,daca te crezi lider adevarat ,sa te vedem ,dar esti si tu un papagal ca nica ,sau un redus ca alti lideri

 • 27 septembrie 2016 la 22:22
  Permalink

  grasule ce-ti mai place ceolanul

 • 27 septembrie 2016 la 22:23
  Permalink

  sper ca conducerea ceh sa iti dea o duba ca masina mica ,

 • 28 septembrie 2016 la 09:29
  Permalink

  nu-ti mai bate capul Darius, ca se vor inchide toate minele pana la sfarsitul anului si voi sindicalistii o stiti prea bine ca doar a-ti semnat ptr asta

 • 28 septembrie 2016 la 09:46
  Permalink

  Sunt convins ca va face treaba buna!

 • 28 septembrie 2016 la 09:48
  Permalink

  Domnule Darius ,te vazusi pe tron ,sa te vedem de ce esti in stare,daca esti un mare lider ,ca volum ai destul ,raspunde de ce lai salvat pe Vancea de la programul de restructurare ? dar pe Baleea?ce,ei au scutire de la medic? acum sa te vad ,dute si propunei ptr disponibilizare pe amandoi grasule

 • 28 septembrie 2016 la 11:11
  Permalink

  Bine ca ai aruncat din CEH 1000 de muncitori , si acum vrei plati de disponibilizare ca la SNIM. Nu a plecat din sistem nici un sef pensionabil ,doar cativa maistri amarati .Rusine tuturor sindicatelor .

 • 28 septembrie 2016 la 11:49
  Permalink

  Daca aveti sange in instalatie faceti alegeri pentru toate functiile din cadrul sindicatului reprezentativ. Sa vedem atunci cine mai castiga din gasca lu Nica. Darius e marioneta si pupila lu Nica. Se stie in toata valea ca Nica linge blidele si umbla pe la Bucuresti sa fie numit director general in locul lu Chiuzan. Chiuzane vezi pe cine ai tinut in brate. Te vor face astia ca la gara. De ce credeti ca Nica a demisionat? Cainele lasa ciolanul din gura pentru altul mai mare. Lucrurile se vor linisti si vor intra in normalitate cand toti liderii vor baga mina ca doar acolo sunt pontati.

 • 29 septembrie 2016 la 08:31
  Permalink

  Gigicule, ce le stii tu pe toate …. ca un om MARE…..

 • 29 septembrie 2016 la 10:44
  Permalink

  Domnule sindicalist Darius.Intr-o tara democrata ca Romania in asemenea cazuri se trece la alegeri libere si democrate ,matale te-ai suit pe tron si te vazusi mare lider de cacat.Te-a invatat jmecherul de Nica Petre ca nu exista exprimarea membrilor prin vot?Ati dat afara 1000 de oameni ,sa va p;edepseasca dumnezeu asa precum ati facut voi.La mina Lupeni toti liderii sunt niste lingai si sugalai de la nica si darius,cu muncitorii simpli nu au fost niciodata.DEMISIA TOATA SUGALIMEA NICA PETRE CARE A FACUT DOAR RAU COMPLEXULUI .Nica va face ce stie,o sa ii fure scaunul lui Ghiuzan asta stie el sa faca ,asa a facut si cu pensionabilul de Vancea mihai ,a furat scaunul alor mai tineri ca sa stea sef ,poate omul nu o avea bani .HUUUUUUUU RAHATILOR .

 • 29 septembrie 2016 la 10:48
  Permalink

  Stire de ultima ora.Nica Petre si-a depus dosarul de pensionare incepand cu data de 28 sept 2016.Ii dorim sa aibe la pensie doar gandurile celor 1000 de oameni care il vor blestema la ori ce pas.Dumnezeu spune sa faci bine semenilor tai .Asa va va ajute dumnezeu precum ati facut amin.

 • 30 septembrie 2016 la 19:53
  Permalink

  grasule ai ajuns la marea performanta ,pleca istoc ,ai pierdut reprezentativitatea ,o sa ramii doar cu redusii ,. ia pensionarii si mergeti unde a dus mutu iapa.

Comentariile sunt închise.