[ Elevii se pot înscrie la cursuri remediale ]

Elevii se pot înscrie la cursuri remediale. Școala Remedială lansată în vară de Alianța pentru Educație Remedială (A.E.R.) anunță reluarea cursurilor gratuite ale Școlii Remediale. Programul va oferi lecții de recuperare online la limba română și matematică, de două ori pe săptămână, pentru peste 2.000 de elevi din ciclul primar și gimnaziu.

Programul debutează prin testarea inițială a elevilor cu Brio.ro. Calendarul școlii va cuprinde câte două sesiuni pe săptămână la limba română și matematică, desfășurate online, pe platforma Kinderpedia, anunță organizatorii.
Cursurile vor fi susținute de profesorii recrutați în cadrul programului. Profesorii își vor putea crea suporturile de curs cu ajutorul platformei LIVRESQ sau vor putea alege dintre cele peste 3.700 de lecții publice.
“Școala Remedială este expresia convingerii că actul educațional nu poate fi redus doar la ceea ce se întâmplă în sala de clasă. Cunoașterea nu poate fi condiționată de decizii birocratice sau vremelnice impedimente cauzate de pandemie. Nu, astea nu sunt motive pentru care să le spunem copiilor că nu mai pot învăța. Nu putem, nu avem dreptul să le spunem că am abandonat în fața problemelor pe care le întâmpinăm în aceste zile. Nu putem în sala de clasă? Foarte bine, vom face online. Nu ne trebuie o directivă din partea Ministerului, nu trebuie să așteptăm să ne dea cineva o rețetă miraculoasă pentru a duce actul educațional mai departe. E suficient să ai niște oameni care să creadă cu adevărat în valorile educației. Și, uite așa, facem o școală. Pentru toți copiii care s-au trezit într-o vacanță pe care nu o așteptau. Pentru toți elevii care nu-și doresc altceva decât să învețe. Asta face Școala Remedială. Le oferă speranța și încrederea că adulții din jurul lor vor găsi mereu o soluție ca ei să poată continua pe drumul cunoașterii”, arată Marcel Bartic, Coordonator educațional al Școlii Remediale A.E.R.
Elevii interesați se pot înscrie pe www.aer.school până sâmbătă, 6 noiembrie.
Monika BACIU