Elevii petrosaneni, in top 30 la campionatele Microsoft

Doi elevi din Petrosani sunt in top 30 la campionatele Microsoft. Emilia Savu din clasa a IX-a B de la Colegiul National de Informatica Carmen Sylva si Tudor Roxana Ioana, eleva a Colegiului National Mihai Eminescu au participat la Campionatul Mondial de Office.
O boboaca a Colegiului National de Informatica Carmen Sylva din Petrosani reprezinta unitatea de invatamant la Campionatul Mondial de Office. Tinerii sunt tot mai conectati la tehnologie. Pasiunea pentru calculatoare si tehnica viitorului in anima pentru a-si dezvolta noi competente.
Emilia Savu din clasa a IX-a B de la Colegiul National de Informatica Carmen Sylva din Petrosani a participat la Campionatul Mondial de Office, etapa Nationala, desfasurata la Bucuresti.
Dintr-un total de 429 examene, 151 de candidati au intrunit criteriile de calificare si au sustinut examenele pana la termenul limita al competitiei din 19 aprilie 2019. Dintre acestia, 30 s-au calificat la etapa finala a campionatului national care va avea loc in data de 10 mai 2019, la sediul Microsoft Romania din Bucuresti.
Fundatia EOS va organiza in data de 10 mai 2019, in parteneriat cu Certipro Education si Microsoft Romania, etapa nationala de calificare a Romaniei la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist – Editia 2019 – cel mai prestigios eveniment de validare a competentelor de utilizare a aplicatiilor de productivitate Microsoft Office din lume.
Tudor Roxana Ioana, eleva a Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani,  participa si ea la competitie, insa la aplicatia „power point”.
Cosmin BACIU