Elevi din ce în ce mai putini, scoli pustii

Numãrul din ce în ce mai mic al elevilor lasã clãdirile pustii. Un exemplu de acest gen este chiar la Petrosani.  Scoala Gimnazialã Nr. 5 din localitate a fost închisã în urmã cu doi ani. De atunci, clãdirea nu a mai avut o altã utilitate. Autoritãtile locale spun cã sunt dispuse sã închirieze clãdirea sau sã o predea în administrarea unor alte institutii.
“Clãdirea rãmâne în conservare, deocamdatã. Dacã vor exista solicitãri pentru a fi închiriatã sau preluatã de alte institutii vom analiza aceste lucruri. Deocamdatã ea este închisã. Nu se degradeazã pentru cã acoperisul este bun, geamurile sunt bune”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
A existat o propunere, ca elevii de la Colegiul National Mihai Eminescu din petrosani sã fie mutati în clãdirea în care a functionat Scoala Gimnazialã Nr. 5. Propunerea a fost respinsã atât de pãrinti si elevi, cât si de cadrele didactice. Clãdirea din zona Aeroport este modernizatã si detine toate dotãrile. Mai mult decât atât, aici a fost montatã o centralã termicã pe gaz metan.
Monika BACIU

Un comentariu la „Elevi din ce în ce mai putini, scoli pustii

  • 8 februarie 2018 la 08:39
    Permalink

    Centrala termica pe gaz metan nu exista, au construit doar cladirea pt ea. Mai informati-va si voi.

Comentariile sunt închise.