Un singur elev a fost eliminat la ultima probă a Bacalaureatului în judeţul Hunedoara. Este vorba despre un absolvent care va mai putea să susţină acest examen abia în sesiunea de toamnă a anului viitor, conform procedurii.
La cea obligatorie, au fost scoşi din examen alţi 5, din cauză că aveau la ei telefoanele mobile.
„Examenul a decurs în condiţii normale, nimic deosebit faţă de celelalte probe. Au fost absenţi 184 de elevi. Toţi au trecut de dimineaţă triajul epidemiologic, adică nu avem elevi cu temperatură de peste 37,5. Dar avem un singur elev care a încălcat regulamentul. Este din zona Orăştie şi a fost surprins  cu o cască în ureche”, a spus Ilie Pârvan, inspector general IŞJ Hunedoara.
Aceasta a fost ultima probă a examenului de Bacalaureat din această sesiune, iar la final, cei mai mulţi liceeni au spus că subiectele au fost uşoare. „Nu ştiu cum a fost. Eu am scris, dar vom vedea când vin rezultatele. Nu ştiu ce să mai zic. Nici nu ştiu ce notă iau, dar e bine că a trecut. Am ştiut, asta contează. Cred că la română a fost mai greu, totuşi”, a spus unul dintre absolvenţii de liceu din Petroşani.
Iar unii absolvenţi au  fost aşteptaţi de prieteni cu surprize. „Mi se pregăteşte o surpriză, sper că este una plăcută, totuşi. Am dat la fizică azi. A fost neaşteptat de bine, mă aşteptam să fie greu. Deşi am terminat cam repede, sper că nu am făcut vreo prostie. Cred că la matematică a fost mai greu, totuşi. Nu mă aşteptam, că aveam emoţii la română, totuşi. Dar a trecut şi acum mă duc cu prietenele mele să sărbătoresc finalul”, a spus o altă absolventă. „Am ştiut. Tot fizică am dat. Sunt optimist, că a fost bine”, a spus un alt absolvent de la profilul real.
A fost ultima probă, cea la alegere, care este susţinută în funcţie de profil, respectiv uman şi real. Astfel, candidaţii la ultima probă a examenului de BAC puteau să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcţie de studiile urmate în liceu: – Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – pentru  elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi de la profilul militar din filiera vocaţională, sau Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie, dacă absolvenţii sunt de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică şi din toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celui menţionat mai sus.
Diana Mitrache