Dascãlii sunt cei care ne deschid portile spre cunoastere. Pentru acest lucru, Consiliul Local Petrosani si Primãria municipiului Petrosani pregãtesc un eveniment.  Pe ordinea de zi a sedintei de consiliu se aflã un proiect de hotãrâre care prevede alocarea sumei de 5500 de lei pentru organizarea Zilei Mondiale a Educatorului.

“De-a lungul anilor, în semn de respect fatã de munca celor care lucreazã în sistemul de învãtãmânt, institutia noastrã a premiat cadrele didactice, nedidactice si personalul auxiliar care si-a încetat activitatea în decursul anului respectiv. Anul acesta, conform situatiilor prmite de la institutiile de învãtãmânt din municipiul nostru, sunt 8 persoane care s-au pensionat sau urmeazã sã o facã pânã la finele anului”, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Cadrele didactice, dar si cele auxiliare vor fi sãrbãtorite într-un cadru festiv.

“Continuând traditia si aprecierea fatã de cei care si-au dedicat viata profesionalã sistemului de învãtãmânt si educãrii generatiilor tinere, propun alocarea din bugetul local a sumei de 5.500 lei, în vederea sãrbãtoririi Zilei Mondiale a Educatorului”, mai aratã edilul localitãtii. Suma va fi folositã pentru premierea cadrelor didactice, nedidactice si a personalului auxiliar care si-au încetat activitatea în acest an. Totodatã acestor persoane li se va înmâna si o plachetã.

Monika BACIU