Educatorii rãsplãtiti de cãtre comunitatea localã de la Petrosani

Dascãlii sunt cei care ne deschid portile spre cunoastere. Pentru acest lucru, Consiliul Local Petrosani si Primãria municipiului Petrosani pregãtesc un eveniment.  Pe ordinea de zi a sedintei de consiliu se aflã un proiect de hotãrâre care prevede alocarea sumei de 5500 de lei pentru organizarea Zilei Mondiale a Educatorului.

“De-a lungul anilor, în semn de respect fatã de munca celor care lucreazã în sistemul de învãtãmânt, institutia noastrã a premiat cadrele didactice, nedidactice si personalul auxiliar care si-a încetat activitatea în decursul anului respectiv. Anul acesta, conform situatiilor prmite de la institutiile de învãtãmânt din municipiul nostru, sunt 8 persoane care s-au pensionat sau urmeazã sã o facã pânã la finele anului”, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Cadrele didactice, dar si cele auxiliare vor fi sãrbãtorite într-un cadru festiv.

“Continuând traditia si aprecierea fatã de cei care si-au dedicat viata profesionalã sistemului de învãtãmânt si educãrii generatiilor tinere, propun alocarea din bugetul local a sumei de 5.500 lei, în vederea sãrbãtoririi Zilei Mondiale a Educatorului”, mai aratã edilul localitãtii. Suma va fi folositã pentru premierea cadrelor didactice, nedidactice si a personalului auxiliar care si-au încetat activitatea în acest an. Totodatã acestor persoane li se va înmâna si o plachetã.

Monika BACIU