Educație în siguranță de 968.000 de lei la o școală din Petroșani

E levii Școlii Gimnaziale nr 7 din Petroșani primesc materiale de igienă, atât de necesare acum, că a început din nou școala în clase. De altfel, proiectul câștigat de dascălii de aici vine și într-un moment în care numărul de cazuri de infectare a crescut alarmant.

„Am reușit să câștigăm un proiect finanțat prin POIM. Este vorba despre Educația în Siguranță, în contextul pandemiei. Și, prin acest proiect, în valoare de peste 968.000 de lei, vom achiziționa aparatură de filtrare a aerului, dezinfectanți, măști, săpun și toate cele necesare”, a spus Monteola Gherlan, director Școala nr 7 Petroșani.
Proiectul poartă numele ”Educație în siguranță la Școala Gimnazială Nr.7 din Petroșani, în contextul pandemiei generate de virusul Sars-COV-2” și va fi implementat până în decembrie 2022. Este și un proiect prin care se va face educație sanitară, într-un cartier mărginaș al municipiului Petroșani. „Prin acest proiect ne propunem și să educăm populația școlară și pe toți cei care intră în relație cu copiii de la noi din școală, pentru că este foarte necesar acest lucru”, mai spune Monteola Gherlan.
Astfel de materiale, precum și aparatura de filtrare a aerului din școală sunt absolut necesare și elevii de aici sunt printre primii care beneficiază de ele.
Diana Mitrache