Edilii locali asteaptã bugetul national pentru a-si planifica investitiile

Primarii din Valea Jiului asteaptã aprobarea bugetului national pentru a sti cum sã-si repartizeze capitolele de cheltuieli.

Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, sustine cã asteaptã finalã a bugetului national pentru a vedea dacã municipalitãtii pe care o conduce i-au fost alocate sume de bani. Pânã atunci însã nu si-a fãcut niciun plan.

“Pânã nu vãd dacã de la bugetul national ni s-au alocat bani nu am fãcut niciun plan. Nu pot sã fac planuri si sã nu am bani. Legea nu ne mai dã voie sã angajãm investitii dacã nu avem bani. Pânã nu vedem bugetul national nu facem nimic”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

De cealaltã parte, primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi spune cã pentru anul acesta are în vedere mai multe proiecte de investitii. În ceea ce priveste ordonanta de urgentã numãrul 9 adoptatã de Guvernul României, care prevede angajarea de cheltuieli suplimentare, edilul subliniazã cã niciodatã la Petrosani nu s-a cheltuit mai mult decât sumele prevãzute în buget.

“Niciodatã nu am avut cheltuieli mai mari decât cele din buget. Tocmai de aceea nu am avut nici plãti restante”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Bugetul pentru 2017 se va încadra în tinta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, a declarat prim-ministrul Sorin Grindeanu.

Monika BACIU