[ Echipamente pentru secția de ATI a spitalului din Lupeni ]

M unicipalitatea de la Lupeni a demarat o procedură în vederea achiziționării unor echipamente
pentru secția de terapie intensivă a Spitalului municipal din Lupeni. Peste un milion de lei este valoarea contractului de achiziție publică.

Obiectul achiziției îl reprezintă Furnizare
echipamente fără montaj în cadrul Proiectului “Extindere și dotare A.T.I. Spital Municipal Lupeni (Spital suport pacienți COVID 19 – pozitiv)”
” Se vor achiziționa 5 bucăți containere mobile cu pereți din panouri
termoizolante (tip sandwich) cu miez din spuma poliuretanică PU. (…) ontainerele sunt compartimentate corespunzător unui vestiar filtru cu zonă pentru bărbați și femei, fiecare cu spații pentru haine de stradă și haine de lucru. containerele vor conține: instalație de încălzire, boiler electric de 200 litri, dușuri și toalete dotate corespunzător, instalații sanitare aferente, instalație electrică de iluminat; containerele să se poată racorda la curent electric, apă și canalizare. Containerele vor avea următoarele caracteristici: pereți din panouri termoizolante (tip sandwich) cu miez din spumă poliuretanică PU; uși de acces cu respectarea
fluxurilor de separare;
ferestre pentru iluminat natural și aerisirea spațiilor; băi separate pentru ambele sexe; lavoare cu acționare „fără mâini”; vase WC cu acționare „fără mâini”; uscătoare de mâini/corp cu aer; dușuri pentru fiecare sex; boiler electric, 200 litri; tablou electric cu siguranțe automate; prize monofazice; iluminat cu întrerupător pentru toate spațiile;
sifoane de pardoseală; Sistemul de containere va respecta toate cerințele din normativele și reglementările aplicabile activităților de tip medical care urmează să se desfășoare, asigurarea unui mediu închis cu aer condiționat, curat și steril pentru pacienți, neafectat de soare, ploaie sau praf”, arată documentul.
Contractul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operational Infrastructura Mare – POIM.
Monika BACIU