Echipamente pentru salvamontiștii hunedoreni

Salvamont Hunedoara a primit noi dotări din partea Asociației Bun-Simț Turistic și Decathlon România. Salvamontiștii au primit tărgi performante, dar și alte echipamente necesare pentru salvarea turiștilor.

”Salvamontiştii hunedoreni au primit 2 tărgi roll-up performante, 2 saltele vacuum şi 4 seturi de atele vacuum, precum şi o parte din echipamentele individuale utilizate în acţiunile de salvare pe munte, incluse în proiect”, arată cei de la Asociația Bun-Simț Turistic.
În plus, a fost finalizată prima etapă a proiectului „Trasee de Bun-Simţ Turistic în Retezat”, un proiect marca Bun-Simţ Turistic, sprijinit de Decathlon România, realizat în parteneriat cu Salvamont Hunedoara care a constat în realizarea stâlpilor de marcaj şi săgeţilor indicatoare şi aprovizionarea cu materialele necesare reîmprospătării
”Toate materialele necesare reabilitării a cinci dintre cele mai îndrăgite trasee din Retezat sunt pregătite şi au fost depozitate deja la baza Salvamont Râuşor. Acţiunile de reîmprospătare a marcajelor turistice, montarea stâlpilor şi degajarea potecilor vor începe de îndată ce se va topi zăpada şi vom avea timp prielnic”, mai arată reprezentanții asociației.
Monika BACIU