Elevii talentați de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani au obținut o realizare de excepție, calificându-se la etapa națională a celebrului concurs de robotică pentru liceeni, FIRST Tech Challenge Romania. Această distincție valoroasă vine ca o recunoaștere a eforturilor lor susținute și a dedicării lor în domeniul tehnic.
Premiul THINK, considerat cea mai înaltă distincție în cadrul acestui concurs, a reprezentat trambulina care i-a propulsat pe tinerii entuziaști spre această etapă crucială. Este un testament al angajamentului lor în domeniul ingineriei și tehnologiei.
„THINK AWARD, cel mai important premiu în domeniul tehnic, ne-a propulsat spre etapa națională a celui mai mare și important concurs de robotică pentru liceeni, FIRST Tech Challenge Romania Premiul Think se bazează în întregime pe Portofoliul de Inginerie și pe Caietul Tehnic. Pentru a avea o șansă de câștig, Caietul Tehnic trebuie să includă cât mai multă matematică și fizică, să documen­teze întregul parcurs al robotului prin versiuni și alte documente de proiectare și strategie de joc”, arată Daniela Ciontescu, cadru didactic la Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani.
Prin versiuni și alte documente de proiectare, strategie de joc și o abordare meticuloasă, echipa a demonstrat nu doar creativitate și ingeniozitate, ci și un nivel remarcabil de competență tehnică. Performanța lor remarcabilă nu face decât să confirme excelența și potențialul extraordinar al elevilor din Petroșani în domeniul robotică și tehnologie.
Realizarea lor exemplară inspiră și încurajează alte generații să urmeze aceeași pasiune pentru știință și tehnologie. În drumul lor către etapa națională a concursului, acești tineri reprezintă un exemplu viu al talentului și perseverenței din domeniul educației.
Monika BACIU