Dupã posibilitãti: În spate, cu cãruciorul de butelii, ori cu taxiul

Persoanele cu venituri mici s-au asezat încã de dimineatã la coadã pentru alimentele europene distribuite prin serviciile de asistentã socialã.

În total, în Petrosani sunt 3.543 de beneficiari respectiv pensionarii cu pensii mici, persoanele cu handicap grav si accentuat, beneficiarii venitului minim garantat, somerii indemnizati si neindemnizati. Potrivit programului, unei persoane i se oferã 14 kilograme de fãinã, 7 de orez, 2 cutii de mazãre, 2 pungi de paste fãinoase si 2 cutii de rosii în bulion.  De asemenea,  acestia mai primesc ulei, mãlai, biscuiti, fasole boabe uscatã si bulion de tomate. Asistatii au fost împãrtiti pe categorii si pe zile, asa încât sã nu se creeze cozi imense: luni somerii, marti pensionarii, miercuri persoanele cu handicap grav si accentuat si joi cei cu ajutor social. Ieri a fost rândul pensionarilor si, cum ajutoarele europene sunt grele, fiecare si l-a transportat acasã cum a putut. Cei mai multi  le-au înghesuit în sacose mari sau în ranite si, ajutati de câte un membru al familiei, le-au transportat acasã cu cârca. Altii au folosit vechile cãrucioare de butelii, oricum mai mult nefolositoare acum, când beneficiazã de gaz metan. Pentru altii, însã, taxiurile au fost solutia salvatoare. Si au fost destui care au apelat la aceastã metodã, iar taximetristii nu au somat.

Carmen Cosman

 

4 comentarii la „Dupã posibilitãti: În spate, cu cãruciorul de butelii, ori cu taxiul

 • 7 noiembrie 2012 la 03:47
  Permalink

  Organizare extraordinara.
  Nimeni nu spune nimic de faptul ca se pune lumea la coada cu o seara inainte,altfel nu primeste bilet de ordine si fara de care nu se poate incadra in cei maxim 50 de oameni care primesc alimente/zi.Pana la cei peste 3500 de beneficiari la un calcul simplu sunt necesare 70 de zile pentru ca prima tura sa fie distribuita.Halal organizare.

 • 7 noiembrie 2012 la 06:44
  Permalink

  O nedreptate strigatoare la cer.Are pensie de 401 leu si nu primeste ajutor.
  Altul, pensie delimita de varsta,1200 lei si-a aranjat pe nedrept si o pensie de handicapat de 240 lei total 1440 lei si primeste!

 • 7 noiembrie 2012 la 06:45
  Permalink

  Acest lucru se intampla la Lupeni

 • 7 noiembrie 2012 la 08:10
  Permalink

  Salvati Valea Jiului!

  Cetateni din Valea Jiului nu uitati:
  – In perioada 1996-2000 cand a fost la guvernare PD-L (actualmente se ascunde sub sigla ARD) a inchis minele Valea de Brazi, Barbateti, Dalja, preparatia Petrila si Livezeni. In aceeasi perioada au fost disponibilizati 70% din minierii angajati la CNH reducandu-se numarul acestora de la 48.000 la 12.000.
  – In perioada 2008-2012 cand PD-L (actualmente se ascunde sub sigla ARD) a fost din nou la guvernare s-a luat decizia de inchidere am minelor Petrila, Paroseni si Uricani, s-au taiat gratuitatile pensionarilor minieri, s-au taiat pensile, s-au taiat alocatiile pentru copii, s-au taiat ajutoarele de somaj, s-a taiat ajutorul maternal.
  NU UITATI! – toate aceste lucruri si NU VOTATI PD-L

Comentariile sunt închise.