După incendii, Primăria Vulcan dublează paza și supraveghează colonia

D upă 3 incendii, la intervale de câteva luni de zile, Primăria Vulcan dublează paza în zona depozitelor amplasate în colonia de case. Ultimul incendiu a avut loc la finele săptămânii trecute, iar acum pe lângă paznicii care vor fi mai mulți, zona va fi și supravegheată video.

Un puternic incendiu a izbucnit în Colonia de Jos a municipiului Vulcan și acolo au ars toate deșeurile depozitate de primărie. Și nu este pentru prima dată, iar fumul înecăcios a invadat încă o dată orașul. Așa că primarul Cristian Merișanu spune acum că va pune pază și mai multă și că zona va fi supravegheată video. Asta, pentru că locuitorii din acel loc fac asta intenționat.
„În primul rând vom face mai bună paza. Oamenii din colonie, din cauză că nu sunt lăsați să fure de acolo fier vechi, dau foc în diferite zone, magaziei noastre. Prima măsură va fi să întețim paza și să încercăm ca de acolo să eliminăm deșeurile rămase. Vrem să dublăm paza și, deși acolo există supraveghere video, să acoperim în totalitate tot perimetrul”, a precizat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan. Cinci ore s-au luptat cu flăcările pompierii. La sosirea echipajului ISU, incendiul se manifesta violent și generalizat. Au ars electrocasnice vechi (frigidere, aragaze), dulapuri, saltele și alte deșeuri depozitate pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Primăria Vulcan a trimis în sprijin 14 lucrători și un buldoexcavator. De asemenea, din partea Agenției de Mediu s-au deplasat la locul incendiului 2 inspectori, iar din partea Poliției – 2 echipaje. După mai bine de 5 ore, incendiul a fost lichidat, cauza probabilă a izbucnirii acestuia fiind focul deschis în spații deschise. Pentru siguranță, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Petrosani, a rămas la locul intervenției pentru supraveghere.
Diana Mitrache