După Grecia, pompierii – gata de acțiuni în Europa

Au fost apreciați cum nu sperau, după ce au reușit să stingă focul ce cuprinsese Grecia în această vară, iar de acum încolo sunt gata pentru misiuni oriunde în Europa.

Sunt pompierii hunedoreni, trei dintre ei fiind de la Petroșani. De altfel, responsabilii ISU au semnat un protocol și, în orice situație –limită, sunt gata să plece peste hotare.

Pompierii din Hunedoara au fost și ei printre eropii din Grecia, au inspirat încredere unei lumi disperate și au învățat lecții de viață de neuitat. Acum, însă, pot pleca oricând în misiuni de acest fel.

„În momentul în care vom primi solicitări din partea statelor membre ale Uniunii Europene, pentru a interveni la astfel de acțiuni, vom răspunde prompt și afirmativ și ne vom deplasa în sprijinul țărilor afectate”, a spus Cristian Baleia, comandantul Detașamentului de Pompieri Militari Petroșani.

Nu mai puțin de 142 de pompieri români au fost în luna august în Grecia, unde au intervenit la misiunile de stingere a incendiilor ce au cuprins munții și, pe alocuri, chiar localitățile din apropiere.

Modulul de intervenţie, din care au făcut parte şi pompierii hunedoreni, specializați în stingerea incendiilor de pădure, a fost dislocat în Grecia ca urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă. Ajutorul oferit statului elen, în aceste momente dificile, este o dovadă de solidaritate şi spirit de sacrificiu care defineşte, de fapt, arma pompierilor din România.

Diana Mitrache