SMURD Hunedoara, agent electoral pentru candidatul PSD la Primãria Deva. Asociatia Salvital, în subordinea cãreia functioneazã serviciul SMURD în judetul Hunedoara, a fost folositã pe post de agent electoral.  Candidatul PSD,  perdantul alegerilor de la Deva, Petru Mãrginean este cel care a pus  bazele asociatiei în judetul Hunedoara. În urmã cu douã sãptãmâni, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat a fost în vizitã în judetul Hunedoara. Raed Arafat, seful Departamentul pentru Situatii de Urgentã, sustine însã cã vizita sa nu a fost una electoralã.
„Când o sã vreau sã sustin pe cineva, pentru o campanie electoralã, o sã o fac transparent, si nu este cazul, pentru cã nu mã voi transforma în agent electoral pentru nimeni. (…) La Deva, se întâmplã ca domnul Mãrginean sã fie cel care a pus umãrul la pornirea SMURD în 2005. Mie personal nu-mi convine ca SMURD, ca serviciu public, sã fie folosit pentru o campanie electoralã si sã devinã subiectul unor polemici electorale, dar în acelasi timp orice om politic are dreptul sã se laude cu ce a realizat pe parcursul carierei sale politice, mai ales când aspectele cu care se laudã sunt total adevãrate”, a scris pe pagina sa de socializare, Raed Arafat, seful DSU, la câteva ore dupã încheierea alegerilor de la Deva, care l-au dat câstigãtor pe Florin Oancea, în timp ce Petru Mãrginean este marele perdant al scrutinului.
Mai mult, Arafat spune cã si în timpul vizitei sale la Deva a subliniat cã nu este una electoralã.
„Referitor la vizita de lucru pe care am efectuat-o la Deva si Hunedoara, aceasta a fost corelatã cu activitãtile SMURD si faptul cã intentionam sã preluãm personalul de la Salvital, asociatia autoritãtilor publice locale care finanteazã salariile unei pãrti din paramedicii SMURD si a cãrei presedinte se întâmplã sã fie dl. Mãrginean. În cadrul vizitei m-am întâlnit cu colegii de la ISU, Ambulantã, UPU si am avut o vizitã si în localitatea Hunedoara la UPU, unde este vorba de nevoia de lucrãri de reabilitare. Tot în cadrul vizitei am avut si o emisiune la un post local de televiziune însã la emisiune eram singur, dacã voiam sã fac campanie apãream cu cel pentru care se spune cã fãceam campanie, în calitatea sa de presedinte al Salvital! Mentionez cã în ultima perioadã am efectuat mai multe vizite de lucru în judete unde nu au fost campanii electorale. Pentru mine ca  persoanã nu este usor, am lucrat cu toti si respect pe toti cei cu care am lucrat, chiar si dacã nu întotdeauna mi-a fost usor. Încerc sã fiu cât mai echidistant posibil ca sã beneficieze sistemul de urgentã cât mai mult posibil. Este normal sã recunosc celor care au fãcut ceva si celor care fac ceva actiunile lor si este normal sã-mi fac treaba corect indiferent cine este la guvernare iar loialitatea mea este în primul rând fatã de sistemul de urgentã si beneficiarii acestuia”, a mai spus seful DSU.
Fondatorul SMURD în România, Raed Arafat subliniazã prin postarea sa cã “am vrut sã clarific unele aspecte pe care am considerat cã este bine sã le abordez fãrã sã mai am intentia de a mai dezbate acest subiect în viitor considerând cã pozitia mea din aceastã postare este una clarã”.
Monika BACIU