Duhoare rãspânditã în Petrosani, cu girul tuturor

Pârâul din apropierea Spitalului de Urgentã Petrosani pute de trãzneste si asta chiar de ani buni. Rar au fost autoritãti care au luat mãsuri, temporar, însã, pentru cã se demonstreazã clar cã sunt mai multe gospodãrii ce deverseazã apele din casã si de la WC-uri în acest pârâu. Nu este prima datã si mai sus, pe Slãtinioara, oamenii au cotete ce se scurg spre râu, însã, lucurile par la fel si în plin centrul orasului.

Dovadã stau mai multe tevi ce ies din gospodãriile de pe malul apei si care ar putea fi luate drept scurgeri de pe versanti. „Suntem pe pârâul Slãtinioara ce este în administrarea Primãriei municipiului Petrosani. Este un pârâu necadastrat, nu apartine Apelor Române si, ca atare, dumnealor trebuie sã îl administreze. Referitor la aceste conducte ce deverseazã ape aici, consider cã primãria, împreunã cu Apa Serv ar trebui sã facã o campanie de monitorizare si nu numai, ca sã se evite aceste scurgeri”, a declarat Sorin Corici, sef al Sistemului Hidrotehnic Ape Jiu. Nu este prima datã când cei de la Apele Române gãsesc astfel de tevi ce curg în pârâu. Unele chiar sunt scurgeri pentru apele pluviale, dar asa nu se explicã duhoarea insuportabilã, fix în apropierea unui restaurant, al centrelor comerciale din zonã si, mai grav, a scolii si a spitalului. „Noi am avut în anii trecuti probleme pe acest pârâu. Atunci am impus Apa Serv  sã ia mãsuri si a montat o retea separatã ce duce mai jos, ca sã evitãm poluarea”, a mai adãugat Corici.  Canalizarea existã, dar nu toti sunt bransati la ea. Cel putin asta spun cei de la Apa Serv care recunosc cã pe strada respectivã unele case au doar apã curentã, nu si canalizare.

1-1

„În zonã sunt mai multe gospodãrii care nu au acces la reteaua de canalizare, drept pentru care, individual, are fiecare instalatie proprie, fose septice. Obligatia fiecãrui locatar este sã îsi întretinã instalatiile proprii, sã le vidanjeze când situatia o impune, dar se pare cã unii preferã ca sã descarce mizeria direct în emisar. Responsabilitatea societãtii noastre, însã, se opreste aici. Organele competente din cadrul primãriei si Ape Române pot fi sesizate de aceste aspecte si pot aplica mãsuri de îndreptare a situatiei respective”, a adãugat si Florin Donisã, director tehnic Apa Serv Valea Jiului. Responsabilii de la Biroul de Mediu din Primãria municipiului Petrosani spun cã vor face o anchetã la fata locului, pentru a vedea exact cine se face vinovat de duhoarea care se simte tot mai pregnenant în zona spitalului din localitate. Vina este aruncatã de la unii la altii, însã, cu certitudine, singurii vinovati sunt cei care locuiesc de-a lungul albiei pârâului Slãtinioara. Asta, mai ales cã Apa Serv a construit sistemul de canalizare si localnicilor nu le rãmâne decât sã se branseze la el. În schimb, însã, de ani de zile, lucrurile nu au fost transate si pârâul, unul dintre cele douã care traverseazã centrul Petrosaniului, continuã sã duhneascã de la distantã, nefiind nicio încântare sã stai prin preajmã.

Diana Mitrache

 

2 comentarii la „Duhoare rãspânditã în Petrosani, cu girul tuturor

  • 3 martie 2017 la 23:06
    Permalink

    In sfarsit se sesizeaza cineva cu privire la poluarea apelor din oras. Pe acelasi parau chiar si spitalul deverseaza de lcand s-a construit, apa infestata pe un canal de evacuare aflat undeva in spatele magazinului Lidl. Poate acum cei abilitati sa ia masuri vor ajunge si pe malul Jiului. Toti sunt platiti din banii nostri, dar arunca mereu responsabilitatea de la unii la altii si nimeni nu face nimic. Insa incet dar sigur poluarea ne va afecta pe toti.

  • 11 martie 2017 la 22:06
    Permalink

    acolo la simi mananca si apele romane

Comentariile sunt închise.