DSP Hunedoara a închis centrele de vaccinare

R ăzboiul din Ucraina, dar și scăderea numărului de cazuri, a
determinat închiderea tuturor centrelor de vaccinare din județul Hunedoara. Mai rămân doar câteva spitale și la medicii de familie, însă, e greu de crezut că se vor mai vaccina acum oamenii, după ce nici jumătate din populație nu a făcut-o până acum.

Având în vedere scăderea adresabilității în centrele de vaccinare din județ, începând cu data de 7 martie se suspendă activitatea centrelor de vaccinare: Drive-Thru Deva, Casa Pensionarilor Hunedoara și Centrul Cultural „Drăgan Munteanu” Deva.
„Am suspendat toate centrele de vaccinare care sunt decontate de către DSP Hunedoara, prin fonduri de la Ministerul Sănătății. Au rămas active la Spitalul municipal Orăștie, Spitalul de Urgență din Petroșani și Spitalul Municipal Lupeni. Acolo activitatea de vaccinare se face cu personalul propriu. De asemena, populația se va putea vaccina la medicii de familie. Noi am publicat lista medicilor care au contracte cu CAS, pentru vaccinare sau testare”, a declarat Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.

Nici jumătate din populația județului Hunedoara nu s-a vaccinat și este posibil ca acum o mare parte să fi dobândit imunitate colectivă. Totuși, vaccinarea va mai fi posibilă. Persoanele care doresc să se vaccineze se pot adresa centrelor de vaccinare active și medicilor de
familie.
Diana Mitrache