DSP a amendat cabanierii si le cere sã clorineze apa

 

Directia de Sãnãtate Publicã a Judetului Hunedoara a amendat cabanierii din Straja pentru calitatea apei potabile si asta, cu putin timp înainte de a începe vacanta elevilor.
Nici cei din Parâng nu au scãpat si tuturor celor din zona de munte li s-a pus în vedere cã trebuie sã facã eforturi ca apa sã fie clorinatã. Cabanele sunt alimentate din izvoare si, atât în Parâng, cât si în Straja, faptul cã apa pare cristalinã, nu indicã si componenta organolepticã a  acesteia. Analizele au spus altceva. „Înaintea de vacanta elevilor, Compartimentul de control în sãnãtate  publicã a DSP Hunedoara a fãcut controale în zonele turistice ale judetului. Printre alte obiective, a fost si recoltarea de probe de apã, pentru a se consuma apa corespunzãtoare. În Straja, la probele recoltate, o parte nu au corespuns din punct de vedere microbiologic. A fost depãsit indicatorul bactericoliforme totale, fapt  pentru care, ca mãsurã, s-a dat o amendã de 8.000 de lei”, a spus dr. Cecilia Birãu,  purtãtor de cuvânt al DSP Hunedoara.

Cabanierilor li s-a recomandat sã îsi ia mãsuri si apa pe care o dau clientilor lor sã fie clorinatã. Pentru asta  se impun o serie de investitii, însã, pe moment, si-au luat cu totii mãsuri, asa încât apa a redevenit în  parametrii normali.
„S-au recoltat din nou probe, acestea au corespuns, atât microbiologic, cât si fizico-chimic, iar în momentul în care Straja a fost supra-aglomeratã în vacanta elevilor, apa a fost corespunzãtoare din punct de vedere al legii apei potabile si nu a ridicat problemele. Recomandãrile pentru cabanieri, însã, au fost: sã continue dezinfectia permanentã a apei si realizarea dezinfectiei cu un aparat de clorinare, tocmai pentru a se doza corespunzãtor substanta si a se realiza continuu acest lucru ”, a mai  precizat dr. Cecilia Birãu.
Probleme au fost, înainte de vacantã si în Parâng, iar recomandãrile au fost aceleasi. Controalele vor continua în toate statiunile  în care acum vin turisti, dar, pe viitor, se impune realizarea unor instalatii de clorinare a apei care ajunge sã fie consumatã în cabanele de la munte.
Diana Mitrache

5 comentarii la „DSP a amendat cabanierii si le cere sã clorineze apa

 • 13 februarie 2019 la 21:19
  Permalink

  Ce vrajeli,in 5 minute apa a devenit buna de baut,adica atat a durat pana a intrat „plicul in bazin”(a se citi buzunarul celui care a controlat si a intocmit buletinul de analiza). Cum sa fie apa buna de baut ,cand cabanierii golesc fosele septice in munte?

 • 13 februarie 2019 la 21:49
  Permalink

  mai treb amendati si cei care fac focul cu virgula CARBUNE

 • 14 februarie 2019 la 06:54
  Permalink

  N-am inteles cum a devenit apa brusc potabila fara fi clorinata.Madam dr . de la control cred ca are diploma de bac si de licenta, nu de alta dar e la moda impostura in domeniu.Ori controlul se face cum bine spunea cineva mai inainte de dragul unui anumit plic…

 • 14 februarie 2019 la 10:50
  Permalink

  astea sunt investitiile cu care primarul vostru mult iubit se mandreste…..cateva cabane cu mancare de mana a 2 spre a 3 ….mai mult ca sigur cu angajati la negru…sau mai clar spus cu angajati fara contracte de munca sau facute pe minim…platiti si aia mizerabil …si munciti pana la epuizare …..cu niste magazine de second hand cateva agentii de pariuri sportive….si vre-o cateva case de amanet……cam astea sunt realizarile unui edil dintr-o zona aflata la 300 km de vestul europei…….localitati aflate la 700-800 km departare in fundul moldovei au ajuns sa atraga investitii si sa creeze parcuri industriale cu sute chiar mii de angajati…. votatii in continuare pe aceeasi …ca sa rada de situatia voastra pana si fundul moldovei care e la 2 „‘zile distanta”‘ de iesirea din tara.
  https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjMkZqJ67rgAhVSpYsKHbPcB0gQFjAEegQIABAB&url=https%3A%2F%2Fwww.newspascani.com%2Findex.php%2Flocal%2Fstiri-locale%2Fadministratie%2F32619-prima-investitie-majora-in-parcul-industrial-de-la-letcani-alti-doi-giganti-stau-la-panda&usg=AOvVaw0WEg2Y8lfnrQxhvjI4Y7Ur

 • 14 februarie 2019 la 11:39
  Permalink

  alternativa la minerit este turismul in valea jiului

Comentariile sunt închise.