Actualitate

Drumurile din Valea Jiului, prioritatea lui Mircea Ioan Molot

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot si-a trasat câteva obiective pentru Valea Jiului. Mai exact este vorba de continuarea unor investitii majore în zonã.

Este vorba de continuarea lucrãrilor la infrastructura rutierã pe cele patru drumuri care sunt în subordinea Consiliului Judetean.

”În ceea ce priveste investitiile Consiliului Judetean Hunedoara în Valea Jiului, vom demara lucrãrile pentru cele patru drumuri care le are Consiliul Judetean în administrare. E vorba de Straja, Pasul Vulcan, Parâng si la Straja e praf”, a precizat Mircea Ioan Molot, presedintele consiliului Judetean Hunedoara.

Urmãtoarea prioritate a lui Mircea Molot este continuarea lucrãrilor la drumul care face legãtura între municipiul Lupeni si statiunea montanã Straja. 9 kilometri de drum vor fi reabilitati complet în cursul acestui an. Cel putin acesta este planul presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara.

”Vom face drumul de la Straja acum. Nu am fãcut-o pânã acum pentru cã erau drumuri în judetul Hunedoara care erau impracticabile si se circula nu numai în perioada de iarnã, ci non-stop în toate anotimpurile si atunci a trebuit sã avem grijã si de ceilalti cetãteni ai judetului. Investitia care s-a fãcut la Straja, cea care prevede dezvolatrea domeniului schiabil, si pentru cã am terminat pe fonduri europene sau pe fondurile Consiliului Judetean celelalte drumuri importanteam ajuns la prioritatea numãrul 1 si în Straja. Astfel, luniile viitoare, vom începe lucrarea si pânã la începutul sezonului de toamnã când începe un nou sezon de iarnã, drumul va fi finalizat”, a mai spus presedintele CJH.

În Valea Jiului va mai fi un drum reabilitat. Este vorba de drumul ca duce spre o altã statiune montanã, si anume Pasul Vulcan.

”Pasul Vulcan am reusit pe fonduri europene sã atragem bani pentru continuarea lucrãrilor. Acest drum e finantat din fonduri europene”, mai precizeazã Molot.

În ceea ce priveste drumul spre Parâng, situatia este mai complicatã. Cel putin asta apreciazã Mircea Ioan Molot.

”Despre mai multi bani vorbim pentru drumul spre Parâng. Si acest drum îl vom începe în aceastã primãvarã”, a conchis Molot.

Reabilitarea drumului spre Straja a fost demaratã de Consiliul Judetean Hunedoara, prin anul 2008. Institutia judeteanã a cheltuit undeva la 4 milioane de euro, însã drumul nu a beneficiat si de stratul de uzurã, tronsonul fiind dat circulatiei chiar dacã lucrarea nu a beneficiat de toate straturile necesare.

Monika BACIU

3 comentarii la „Drumurile din Valea Jiului, prioritatea lui Mircea Ioan Molot

  • Poate are in vedere si drumul DN66A din Lupeni, iesirea din oras de la gara pana intrarea oras Uricani,groapa langa groapa pe care primarul din Lupeni nu are timp si nici chef sa le includa in proiectele lui de viitor,mai importante sunt Straja,mizeria aia de Palat Cultural.Iar culmea culmilor am aflat-o acum ca orasul a fost lipsit de curatatea zapezii ,pentru ca s-a lucrat la zapada catre Strja o chestie demna de cartea recordurilor pentru prosti !

  • Poate trece si pe centura din Petrosani mai ales la poduri pana la Livezeni ca mai bine mergi doar prin oras altfel…..

  • voturile sunt prioritatea ,nu ne provocati sa folosim cuvinte interzise copiilor sub 16 ani

Comentariile sunt închise.