Drumurile din judet, modernizate pentru atragerea investitorilor si a turistilor

Consiliul Judetean Hunedoara si-a propus sã modernizeze peste 170 de kilometri de drumuri judetene. Astfel, autoritãtile vor sã promoveze  infrastructura turisticã, dar si cea economicã.  Deocamdatã se asteaptã ca Ministerul Dezvoltãrii Regionale sã aloce fondurile necesare pentru acest proiect în care sunt incluse 10 drumuri judetene. Cele 10 drumuri formeazã o retea care include 40 de obiective turistice.
”Dezvoltarea durabilã a spatiului rural si urban este indispensabil legatã de îmbunãtãtirea conditiilor existente si a serviciilor de bazã, prin dezvoltarea infrastructurii de toate tipurile, în special a celei de acces. Pentru reducerea decalajelor dintre oras si sat este nevoie atât de investitii din fonduri publice, dar si private. Tocmai de aceea, echipa de la conducerea Consiliului Judetean Hunedoara a considerat cã adoptarea unor mãsuri precum modernizarea infrastructurii rutiere va asigura un cadru investitional atractiv pentru tinutul Pãdurenilor si tara Hategului, care sã conducã la cresterea numãrului de locuri de muncã si dezvoltarea turismului rural”, spun reprezentantii CJ Hunedoara.
Potrivit proiectelor,  principalele lucrãri necesare sunt reparatii la îmbrãcãmintea rutierã, desfundãri, decolmatãri de santuri, rigole, podete existente, redimensionare sistem de colectare si scurgere a apelor pluviale, curãtarea vegetatiei din zona drumului, refacerea acostamentelor, refacerea semnalizãrii rutiere si a sistemelor de protectie si sigurantã a drumului, asternerea unui strat sau douã de mixtura asfalticã în functie de mãsurãtorile de capacitate portantã, dar si reabilitare poduri. Executarea lucrãrilor a fost prevãzutã pe un plan  multianual, în termen de trei ani dupã aprobarea finantãrii,  valoarea estimatã pentru realizarea obiectivului de investitii fiind de 195.276.000 lei.
Monika BACIU

Un comentariu la „Drumurile din judet, modernizate pentru atragerea investitorilor si a turistilor

  • 11 februarie 2019 la 21:54
    Permalink

    Valea Jiului a votat 28 ani cu PSD la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … Vrem asfaltarea in acest an (nu mai vrem amanari de la an la an sub diferite motive) a drumului judetean din Parang si drumul judetean Valea de Pesti !

Comentariile sunt închise.