Drumul spre Dealul Babii va fi asfaltat. În viitor

De zeci de ani se vorbeste de asfaltarea drumului Vulcan – Dealul Babii – Merisor. Cunoscut sub numele de drumul Dracului, DJ 666 (denumirea oficialã), drumul a fost pavat, ani la rândul, cu promisiuni.

Traficul în zonã se desfãsoarã anevoios, e nevoie de curaj pentru a circula cu masina pe drumul care ar putea scurta distanta dintre Vulcan si Hateg cu circa 16 kilometri. Oficialii Consiliului Judetean Hunedoara sustin cã urmeazã a se asfalta aproximativ 2 kilometri din drumul care leagã Vulcanul de Merisor, prin Dealul Babii.  “Este în programul nostru drumul spre Dealul Babii. Se vor asfalta aproximativ 2 kilometri”,  a declarat Mircea Bobora, presedintele CJH.  Odatã cu darea în folosintã a acestui drum, în afarã de scurtarea rutei Valea Jiului- Deva cu 30 de kilometri, datoritã zonei mirifice, a peisajelor si a asezãrii geografice, aici se va putea dezvolta agroturismul. DJ 666 se afla pe traseul unuia dintre dintre cele mai vechi drumuri de pe teritoriul României. În antichitate era una dintre principalele cãi de legãtura dintre sudul tãrii si zona intracarpaticã. Se presupune cã pe aici au trecut pânã si o parte dintre legiunile lui Traian, în drumul lor spre Sarmizegetusa Regia. Istoricii sunt însã absolut siguri cã, în Evul Mediu, drumul constituia o importantã cale de acces din Tara Româneascã spre Transilvania si invers. El a fost folosit intens pânã la finele secolului al XlX-lea, când a apãrut calea feratã dinspre Simeria pânã la Petrosani si abandonat dupã construirea soselei de pe Defileul Jiului.

Monika BACIU

Un comentariu la „Drumul spre Dealul Babii va fi asfaltat. În viitor

  • 21 mai 2017 la 22:23
    Permalink

    Da , valea jiului este prioritara (doar declarativ) pentru PSD dar in realitate Consiliul Judetean Hunedoara PSD nu asfalteaza drumul judetean din Parang invocand contestatia licitatilor lucrarilor dar oameni din valea jiului cred ca tot arajamentul este dirijat de CJH pentru a nu se moderniza acest drum judetean . Singura solutie de dezvoltare a vaii jiului este schimbarea resedintei de judet de la Deva la Petrosani , altfel degeaba valea jiului voteaza tot timpul cu PSD .

Comentariile sunt închise.