Drumul distrus dintre Lupeni și Valea de Brazi va fi reconstruit

Plină de gropi, cu șanțuri în care ajung diverse pâraie și deversări, unele chiar necontrolate. Așa arată drumul DN 66A, de la ieșirea din municipiul Lupeni și până la Valea de Pești. Dar va fi reabilitat, spune primarul din Uricani, care a primit asigurări că macar licitația se va face anul acesta.

DN 66A, începe la Iscroni și merge spre Câmpu lui Neag, până la Herculane. Și, dacă artera este bună de la Câmpu lui Neag încolo, între Lupeni și Valea de brazi e plină de gropi. Șanțurile nu au rigole, iar șoferii sunt nevoiți să ocolească tot mai multe gropi.
Însă, primarul se arată optimist.
„Am o adresă primită de la Compania Națională CNAIR care spun că sunt prevăzuți bani în buget. Documentația a fost refăcută, mai au de obținut
câteva avize și autorizații și sperăm că anul acesta să apuce să facă licitația. Vorbesc despre porțiunea de la ieșirea din Lupeni, până la intrarea în Uricani. Este vorba despre 7,3 km, până la biserica Valea Brazi”, spune Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.
La final, așa cum a fost
conceput proiectul, artera va fi una modernă.
„Exact cum ați văzut porțiunea de la Aninoasa,
cam pe același model. Vor fi refăcute rigole, sau făcute subtraversări,unde este cazul. Așa arată proiectul, pentru că noi, administrația locală, am ținut aproape. S-a actualizat lista lucrărilor, a sumelor ce trebuie alocate, pentru că acest drum a mai fost scos la licitație în 2010”, mai arată primarul.
Drumul este intens circulat de toți oamenii care fac naveta din vestul Văii Jiului, iar degradarea lui s-a intensificat în ultima vreme și din cauza celor care transportă lemn, ori a celor ce au lucrat la închiderea minei Uricani, cu mașini și utilaje grele.
Diana Mitrache