Drumul din Parâng spre ANEFS are autorizație de construire

P oate să înceapă construcția drumul din Parâng. Mai precis, ultimii 800 de metri de drum, care au nevoie de reabilitare. Primăria din Petroșani a eliberat autorizația de construcție și lucrarea poate fi gata până în iarnă.

Drumul spre stațiunea Parâng va fi continuat și responsabilii din Consiliul Județean Hunedoara spun că lucrările vor fi gata până la căderea zăpezii.. Se va turna beton, acolo unde artera este mereu spălată de viituri.
Departamentul de
specialitate din Consiliul Județean Hunedoara s-a
întâlnit în Parâng, cu cabanierii și cu toții au stabilit care ar fi metoda optimă de amenajare a arterei până sus în stațiune, a drumului. Asta, pentru că s-a simțit acut lipsa acestuia,
imediat după ce tot restul de drum a fost asfaltat. Iar acum încep lucrările.
„Drumul din Parâng a fost finalizat și finalizarea lui a dus la creșterea numărului de turiști, dar asta, sigur, nu este de ajuns. Vreau să îi mulțumesc primarului Tiberiu Iacob Ridzi pentru faptul că a dat autorizația de construcție și ceilalți 800 m de drum vor fi realizați”, a declarat Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Vorbim despre 825 de metri de drum, dar în munte, în condiții grele. Lucrările la drumul din Parâng au început încă din anul 2000, când artera a intrat în patrimoniul Consi­liului Județean Hunedoara. Consiliul Județean s-a asociat cu primăria din Petroșani în 2016, când a fost semnat un acord în acest sens. Atunci a fost făcut și studiul de fezabilitate și în 2017 a fost obținută autorizația de construcție a acestuia. Întreg proiectul a fost finanțat prin PNDL 2 și cu o contribuție de la CJH.
În 3 septembrie 2018 s-a pornit lucrarea și valoarea
acesteia a fost de aproximativ 17 de milioane de lei.
Din păcate, însă pe perioada iernii, drumul va fi din nou închis.
Diana Mitrache