Drumul de la Valea de Pești, spre Gorj, scos la licitație

Consiliul Județean Hunedoara a scos la licitație publică lucrările de modernizare a Drumului Județean 672 C, din Valea de Pești (Uricani) până la limita județului Hunedoara, cu județul Gorj.
Lucrările au o valoare de 42 de milioane de lei, iar drumul trece pe lângă barajul de acumulare de la Valea de Pești, peste Munții Vîlcan.
Drumul prin munți ar putea fi oricând o alternativă la cel spre Herculane. Autoritățile județene spun că lucrările care au fost scoase la licitație vizează modernizarea a 5,3 kilometri de drum, care începe din Valea de Pești, în Hunedoara, trece pe lângă lacul de acumulare Valea de Pești și urcă în munți, spre limita județelor Hunedoara și Gorj, în mijlocul sălbăticiei.
„Drumul Județean DJ 672C este un drum public, are lungimea proiectată de 5,244 kilometri și se află în administrarea Consiliului Județean Hunedoara din 2002. În prezent, starea tehnică a drumului județean este una precară, cu structura de rezistență alcătuită din straturi din materiale granulare extrem de diverse, unele contaminate pe întreaga lungime cu argilă, dispuse direct pe terenul de fundare. Pietruirea se prezintă într-o stare tehnică rea, cu defecțiuni frecvente și pe suprafețe extinse, cu o parte carosabilă redusă, cu taluzuri afectate de fenomene de eroziune sau cu materiale care curg de pe versant, fără dispozitive de asigurare a siguranței circulației”, se arată în caietul de sarcini.
În prezent, DJ 672 C este unul de tip forestier, amenajat pe alocuri cu piatră, dar este destul de greu de străbătut, fiind mai degrabă un traseu de off-road. Până la finele anului, o parte a lucrărilor ar putea fi realizate, dacă licitația nu va fi contestată.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Drumul de la Valea de Pești, spre Gorj, scos la licitație

  • 14 octombrie 2020 la 20:40
    Permalink

    Avem incredere in Costel Avram si PSD ca va fi asfaltat si acest drum judetean .

  • 15 octombrie 2020 la 00:17
    Permalink

    Am incredere ca Buha se tine de cuvant,el merita locul de senator nu pacaliciul din Lupeni.

Comentariile sunt închise.