Drumarii deszãpezesc Transalpina. În unele zone zãpada mãsoarã peste trei metri

Circulatia rutierã pe DN 67C, care leagã judetele Alba, Vâlcea, Hunedoara si Gorj pe traseul montan, rãmâne în continuare închisã, pânã când zãpada, care în unele locuri mãsoarã peste trei metri, va fi îndepãrtatã de pe sosea.
Dupã deszpãzire, reprezentantii Sectiei de Drumuri Nationale Târgu-Jiu vor stabili când va fi deschisã Transalpina. Seful institutiei sustine cã circulatia rutierã pe Drumul National 67C ar putea fi reluatã în iunie, doar în timpul zilei.
”Am început activitatea de evaluare a situatiei de pe Transalpina. Este nevoie sã ajungem de urgentã în zona kilometrului 37-38-40, unde stim cã si în anii trecuti au fost cãderi masive de stânci. Acum doi ani am avut si o avalansã în zonã, pe o suprafatã de 100 de metri. A fost smuls efectiv parapetul. Este si zãpada mare. Urcãm pe o singurã cale sã evaluãm situatia si, în functie de ce este acolo, sã fie luate mãsuri. Va fi nevoie de mai multe utilaje, vom aduce si de la alte sectii. Lucrãm si sâmbãtã, duminicã, dar drumul rãmâne închis. Nu putem lucra cu douã utilaje pe aceeasi portiune, nefiind loc. Vom începe si dinspre nord, si dinspre sud. Vom stabili când se va deschide numai dupã ce vedem ce se întâmplã în zona Pasul Urdele.
Noi credem cã într-o lunã vom reusi si va fi redeschisã Transalpina. Stratul de zãpada mãsoarã de la o palmã pânã la cinci metri”, a spus, pentru  MEDIAFAX, Ion Tudor, directorul Sectiei Drumuri Nationale Târgu-Jiu. Soferii care vor  încãlca mãsura impusã de politisti si drumari si vor fi depistati circulând pe Transalpina riscã retinerea permisului  de conducere, pentru  60 de zile si amendã.

Un comentariu la „Drumarii deszãpezesc Transalpina. În unele zone zãpada mãsoarã peste trei metri

  • 25 aprilie 2018 la 19:57
    Permalink

    Va rugam domnule director Ion Tudor sa vorbiti cu firma care trebuie sa modernizeze drumul national DN 7A (Cheile Jietului) sa putem ajunge si noi cetateni vaii jiului pe Transalpina fara sa ne stricam masinile . Alo , presa din valea jiului va rugam sa-l contactati si pe domnul senator Cristian Resmerita despre situatia drumului DN 7A !

Comentariile sunt închise.