Social

Drum prea lung, salarii prea mici. Vesnic nemultumiti…

Valea Jiului nu oferã prea multe oportunitãti în ceea ce priveste locurile de muncã. Sunt însã persoane care se multumesc cã au un salariu, chiar dacã acesta nu este atât de generos precum s-ar astepta. Existã însã oferte de locuri de muncã în alte localitãti ale judetului Hunedoara.

Spre exemplu, ieri, viceprimarul orasului Petrila, Dorin Curtean îi informa pe petrileni asupra faptului cã este nevoie de fortã de muncã la o fabricã de ciuperci din orasul Hateg. Localitatea este situatã la 50 de km distantã de Petrila, însã chiar si asa au existat voci care s-au declarat nemultumite de distanta ce trebuie parcursã pentru a ajunge la locul de muncã. A fost nevoie de un comentariu pentru ca toatã discutia sã fie polemizatã.

“Disponibilitate 50 locuri de muncã doar pt femei la fabrica de ciuperci Hateg urgent pentru cei interesati care locuiesc în orasul Petrila, vã rog sã mã contactati la Primãria Petrila pentru detalii pânã vineri cel târziu. Transportul asigurat. Vârstã maximã 50 ani”,  a scris Dorin Curtean, viceprimarul orasului Petrila, pe o retea de socializare.

Comentariile nu au întârziat sã aparã, iar pãrerile au fost împãrtite. Unii dintre internauti s-au arãtat nemultumiti de faptul cã ar trebui sã parcurgã, zilnic, un drum de douã ore.

“Naveta la Hateg înseamnã cã pierzi 2 ore neplãtite pe drum zilnic, adunate la cele 8 ore de lucru. Este ok cã e de lucru, dar cel mai bine este sã îl ai în orasul tãu”, scrie un internaut.

“Mereu se vor gãsi scuze dacã nu ai te duci si 200 de km la locul de muncã, dar când primãria dã ajutor social dupã ce sã se trezeascã lumea la 5 dimineata când pot dormi pânã la 11 si la ora 14-15 merg la primãrie si urlã ca nu au locuri de muncã …..ãsta e adevãrul …”, a scris în replicã un alt utilizator al retelei sociale.

Petrilenii au adus în discutie si faptul cã programul unui miner începe la ora 4:00 si abia la ora 6:00 ajunge efectiv în subteran, iar acest aspect nu a fost niciodatã un impediment pentru a munci. Altii, în schimb, fac haz de necaz si sustin cã angajatorii ar trebui sã ofere locuri de muncã la domiciliu.

“Poate gãsiti firme care sã meargã la domiciliul omului, sã nu se deranjeje angajatul prea mult, ca sã ,,dea randament la locul de muncã,, Cine vrea sã munceascã munceste oriunde, cine nu cautã tot felul de scuze… Un job bine plãtit cere si studii si putinã disciplinã….”, spune un alt utilizator al retelei de socializare.

Nu este pentru prima datã când sunt ridicate astfel de probleme. Sãptãmâna trecutã, cei de la DHS au fost la Petrila sI au recrutat 70 de tineri care au fost încadratI la fabrica de la Simeria. Si acestia fac naveta zilnic.

Monika BACIU

2 comentarii la „Drum prea lung, salarii prea mici. Vesnic nemultumiti…

  • lucru in germania si fac 60km dus +60km intors, 5 zile/sapt. conduc masina mea pe care o alimentez din banii mei. doamnele nu trebuie decat sa stea pe scaun 40min dus +40 min intors. nu-mi pare un mare chin, avand in vedere ca in vale nu prea gasesti munca. dar pentru unii e mai comod sa stea pe ajutor social. deh

  • sa se dee salari mai mari si sa se dee bonuri de caldura de corent de vacanta de porc de craciun de epure de paste de ziua femei de opt marte de douas trei august de ziua mineri de vacanta si de conced si de altele
    sa se dee sporuri si sa de dee multe condedi si foi de boale
    sa se dee pensi pesciale de alea la toata lumea care sa muncesi
    si atunci mergem la lucru pana atunci sa mearga sorosisti si cu corporati isti

Comentariile sunt închise.