Consiliul Județean Hunedoara și Consiliul Local al Orașului Petrila au făcut un pas important în direcția dezvoltării turismului local prin adoptarea unui proiect de hotărâre cu privire la administrarea temporară a drumului Taia-Aușelu.
Acest drum, aflat în domeniul public al Orașului Petrila, va fi temporar administrat de către Consiliul Județean Hunedoara, într-o mișcare strategică menită să deschidă noi oportunități pentru turismul din zonă.
Studiul de oportunitate realizat de Consiliul Local al orașului Petrila a evidențiat potențialul turistic remarcabil al zonei, având în vedere cadrul natural deosebit și infrastructura turistică existentă. Acest studiu a condus la identificarea și stabilirea unor direcții clare de dezvoltare pentru oraș, concentrându-se pe forme de turism accesibile și atrăgătoare, cu accent pe accesarea fondurilor disponibile prin diverse programe naționale și europene, precum programul SChi in Romania.
Una dintre direcțiile majore de dezvoltare este modernizarea fostului drum forestier Taia-Aușelu. Acest drum nu doar că asigură accesul către zona Munților Sureanu, dar și servește drept conexiune vitală pentru potențialii turiști și vizitatori. Prin urmare, lucrările de modernizare și reabilitare planificate sunt esențiale pentru a valorifica pe deplin potențialul turistic al zonei și pentru a îmbunătăți experiența celor care vizitează regiunea.
Prin colaborarea între Consiliul Județean Hunedoara și Consiliul Local al Orașului Petrila, se deschid noi perspective pentru industria turismului în zonă, contribuind astfel la creșterea economică și la promovarea potențialului natural și cultural al regiunii.
Monika BACIU