Dozatoarele cu dezinfectant, vor secătui inutil bugetele

Fiecare scară de bloc trebuie să aibă un dozator cu dezinfectant de mâini. Este o decizie considerată absolut inutilă şi foarte costisitoare, iar autorităţile locale spun că toate calculele arată cât de imposibil va deveni totul în scurt timp.
Potrivit noii ordonanţe militare, la fiecare scară, primăriile vor fi nevoite să monteze dozatoare cu dezinfectant şi toţi primarii au început căutările. La o primă analiză, doar achiziţionarea lor va fi o problemă greu de rezolvat, în timp ce la o primărie mică, aşa cum este spre exemplu cea din Petrila, costurile vor fi mult prea mari.
„Am convocat consiliul local şi am preluat din fondul de rezervă al oraşului aproximativ 75.000 de lei şi am cerut celor de la achiziţii să facem o analiză să vedem care este posibilitatea de a cumpăra cele 450 de dozatoare, dar şi 450 de litri de dezinfectant, pentru început.  Efortul ar fi unul foarte mare. Am găsit la minim 100 de lei un dozator, fără TVA.  Deci 65.000 de lei ne costă doar dozatoarele pe care trebuie să  le montăm în casa scărilor. Am şi zone unde mă tem că mâine nu vor mai fi.  Este o Ordonanţă şi o să mă mai consult şi cu ceilalţi primari”, a spus Vasilică Jurca, primarul Oraşului Petrila.
Primarul crede că mai bine ar intensifica procedura de igienizare a scărilor de bloc, pentru că şi firma care face asta este pregătită să lucreze în plus. Acest lucru ar putea fi extins şi ca număr de dezinfectări pe săptămână, dar şi extins la toate etajele. Pentru că, dacă tot ajungi în scara blocului, pare inutil să te dezinfectezi, înainte de a intra în casă, unde să te speli.
„Dezinfectăm  acum intrările la scările de bloc, băncuţele din faţa blocului, face asta şi la diverse instituţii publice, unde ni se cere, primărie, poliţia locală, ori sediul impozite şi taxe, unde vin mulţi oameni şi este aglomeraţie”, a mai spus şi Mihai Adrian Andronache, reprezentant al firmei de dezinfecţie. Cei de la firmele de dezinsecţie chiar fac apel către oamenii de la blocuri să lase deschise interfoanele în zilele în care se face dezinfectarea, pentru a uşura astfel procesul. Cât priveşte montarea dozatoarelor în scări pentru dezinfectant, măsura va fi aplicată dacă există acest ordin, însă, va secătui efectiv bugetele locale, cu precădere ale primăriilor mici.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Dozatoarele cu dezinfectant, vor secătui inutil bugetele

  • 1 aprilie 2020 la 09:19
    Permalink

    cred ca cel sau cei ce clocesc asemenea aberatii sunt virusati rau la creieras cum sa puna dezinfectant primaria intr o locatie privata locatarii ce treaba au? este o decizie fara o logica inutila ca si cu taxiurile pe cine protejezi intrun spatiu de 3 metri patrati cu doi oameni in spate e tot dracu ala ori doi pasageri ori trei sau patru bine ca maxi taxi urile circula cu pasagerii la ful cei care clocesc masuri de protectie anticovid ar trebuii sa fie mai cu capul pe umeri nu sa dea dispozitii la primul impuls excesul de zel dauneaza rau sanatatii

Comentariile sunt închise.